27 / 04 / 2024

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.



Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın açıklama raporuna göre Karaburun Küçükbahçe Köyü’ndeki projede sürpriz bir isim çıktı. Bakanlık, sanatçı Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirketin çalışması için ÇED süreci başlattı. 

Egedesonsöz'de yer alan habere göre; İzmir’in Karaburun ilçesinde tartışmalara neden olan RES ve GES projelerine bir yenisi daha eklendi. Yüksek kesimlerde bulunan köy yerleşim alanlarının mera ve ormanlık alan sınırlarında verilen izinler sık sık çevre ve doğa dernekleri tarafından protesto ediliyordu.

Erkan Petekkaya nın sahibi olduğu şirket İzmir den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

PROJENİN AYRINTILARI BELLİ OLDU!

Küçükbahçe Mahallesi, 518 ada, 100, 101 ve 102 parseller içerisinde Karaburun DGES (24 MWm /16 MWe- 24,46 ha) ve Elektrik Depolama Tesisi (16MWe/16MWh) projesinin gerçekleştirilmesini planlayan şirketin yapacaklarına ilişkin ayrıntı da belli oldu.

Buna göre, projenin gerçekleştirileceği Güneş Enerji Santrali Alanı’nda 24 MWm/16 MWe Kurulu gücünde santral kurulacak. Yine bölgede 545 Wp gücünde 44.037 adet Bifacial Çift Cam Modülü panel ve 333,340 kWe gücünde 48 adet inverter kullanılacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgu Uygulaması’na göre 518 ada 100 ve 101 parsel Mera ve 518 ada 102 parsel Ham Toprak niteliği taşıyor.

Proje alanı, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planında  İzmir  K-16 paftasında kalmakta olup tesis alanı Çayır-Mera ve Özel Çevre Koruma Bölgesi niteliği taşıyor.

Toplam 32.000.000 kWh/yıl elektrik üretilmesi ve üretilecek olan enerjinin, Karaburun TM OG (TR-1) barası (90 MVA)’’ na girdi-çıktı bağlantı şeklinde bağlanması planlanıyor. Projenin inşaat süresinin 12 ay sürmesi planlanmakta olup inşaat süresi boyunca tek vardiyada 35 personelin çalışması düşünülüyor.

Erkan Petekkaya nın sahibi olduğu şirket İzmir den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

GES VE ELEKTRİK DEPOLAMA TESİSİNİN YERİ NEREDE?

“Proje alanının 100 m kuzeybatısında ve 110 m kuzeydoğusunda Eski Küçükbahçe Mahallesine bağlı en yakın yerleşim yeri olduğu belirlenmiş olup bu alanda 4-5 adet hanenin ikamet ettiği muhtar tarafından beyan edilmiştir.

Proje alanının 1,6 km batısında Küçükbahçe Mahallesi, 3,5 km kuzeybatısında Salman Mahallesi ve 5,5 km kuzeydoğusunda Yaylaköy Mahallesine ait yerleşim yerleri bulunmaktadır.

Projenin işletme aşamasında panellerin toza karşı temizlenme işlemi yapılacaktır. Temizleme işlemi dışında başka bir işletme faaliyeti yürütülmeyecektir. Söz konusu proje kapsamında güneş ışıklarından maksimum düzeyde faydalanılacak şekilde panellerin yerleştirilmesi ve bu panellerden elde edilecek elektrik enerjisinin ulusal şebekeye verilmesi ile hem yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi hem de bölgeye elektrik
enerjisinin kazandırılması amaçlanmıştır.

Ulaşım için kullanılan yollar yılın her döneminde ulaşım imkanı sunacak olup, ulaşımda bir problem yoktur. Projeye konu faaliyetin kurulum aşamasında, belirlenen proje alanının oldukça düz bir alan olması nedeniyle herhangi bir hafriyat işlemi yapılmayacaktır.

Bununla birlikte kurulum aşamasında inşaat ve betonarme işlemleri de yapılmayacak olup, yalnızca panellerin oturtulacağı kazıkların çakılması işlemi gerçekleştirilecektir. Çakılan kazıklara güneş enerjisi panelleri takılacaktır”  bilgisine yer verildi.

KÖY MUHTARI: YAŞAM ALANLAIRNI KISITLAYAN PROJELERİ İSTEMİYORUZ 

Proje alanının tamamının köy merası olduğunu belirten Küçükbahçe Köyü Muhtarı Ahmet Akgüloğlu, “Burada insanlar yaşıyorlar. Köyümüze ait büyük bir keçi çiftliği var. Orman ve mera alanlarını kullanıyor. Bu proje hayata geçirse çiftlik sahibi keçileri satmak zorunda kalacak.

Raporda ifade edilen ve benim köyde yaşayan insan sayısına ilişkin verdiğim belirtilen rakam doğru değil. Ben kimseye ‘köyde şu kadar kişi yaşıyor’ demedim. Kimseye de bu konuda bir beyanda bulunduğumu hatırlamıyorum. Biz bu tür yaşam alanlarını kısıtlayan projeleri istemiyoruz” dedi.

Erkan Petekkaya anne ve babası için Altınoluk’tan 1.5 milyon TL'ye ev aldı!

Kayıtdışı filminin çekimleri için Murat Atabarut'un evi kiralandı!

Erkan Petekkaya evsizler için gökdelen yaptıracak!

Geri Dön