28 / 04 / 2024

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, ev sahibi yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracının elektriğini kestirdi.



Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, başkent Ankara'da bir ev sahibi yüzde 100 oranında kira artışını kabul etmediği için kiracısının elektriğini kestirdi. Mum ışığında yaşayan kiracı yaptığı açıklamada mahkemeye başvuracağını söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ev sahibi Mehmet D.,  Ankara  ili Yenimahalle ilçesi Uğur Mumcu Mahallesi'nde bulunan evinin kirasını 5 bin Türk Lirası'ndan 10 bin Türk Lirası'na yükseltmek istedi. Yaşanan bu durum üzerine kiracı Adem Aktaş, emekli olduğunu ve bu kirayı ödeyemeyeceğini söyleyince de ev sahibi Mehmet D., kiracısından evi tahliye etmesini talep etti.

Kiracı Adem Aktaş da söz konusu konuttan çıkmayınca Mehmet D., kendi üzerine olan elektrik aboneliğini iptal ettirdi.

Yüzde 100 lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: Mumla yaşıyoruz

"10 YIL BOYUNCA KİRAYI ELDEN ALDI, VERGİ VERMEDİ"


Paylaşılan detaylara göre kiracı Adem Aktaş, 10 senedir zihinsel engelli kardeşi ile oturduklarını, konut sahibinin isteği üzerine kirayı da elden verdiğini kaydetti.

Açıklamasında bu nedenle elektrik, doğalgaz aboneliklerin ev sahibinin üzerinde olduğunu dile getiren Adem Aktaş, "Buradan çıkmamı veya 10 bin Türk Lirası kira vermemi talep ediyor. Benim emekli maaşım zaten yeni 10 bin Türk Lirası oldu. 10 bin Türk Lirası kira versem; 900 Türk Lirası yakıt parası, suyu, gazı var. Nasıl geçineceğim?" diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada daha önce konut sahibinin doğalgazı da kestiğini fakat kendinin daha sonra abone olduğunu dile getiren Adem Aktaş, "Elektriği açtırmaya gittiğim zaman 'Daire ev sahibinin eşinin üzerine, bize onun kimlik fotokopisini getir, öyle açalım' dediler. O da vermedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Ev sahibine söylediğim zaman da 'Beni ilgilendirmez' diyor. Başka gelirim de yok." dedi.

"OCAKTA SU ISITARAK BANYOYA GİRİYORUZ"

Adem Aktaş, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Kombi çalışmıyor, elektrik yok, ocakta su ısıtarak banyoya gidiyoruz. İlkel bir hayat sürüyoruz, mumla yaşıyoruz. Lavaboya, mutfağa mum ile gidip geliyoruz. Mahkemeye vereceğim. Konut sahibi, 10 sene kirayı elden aldı, vergi vermedi." diye konuştu.  

Ev sahibi Mehmet D. ise aboneliği üzerine alması için kiracısının elektriğini kestirdiğini iddia edip, yüzde 100 zamla ilgili açıklama yapmadı.

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

Türkiye'de konut fiyatları 9 yılda yüzde 134 arttı! İstanbul'daki bir dairenin fiyatı Paris ve Londra'yla yarışıyor! 


Geri Dön