28 / 04 / 2024

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon TL tutarında idari para cezası kestiklerinin altını çizen Birol Küle, denetimlerin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...



Rekabet Kurumu tarafından çimento ve hazır beton sektörleri mercek altına alındı. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Küle, söz konusu açıklamasında çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtılan soruşturmalarda 370 milyon TL idari para cezası kestiklerine dikkat çekti. 

Birol Küle, "Kurum, çimento ve hazır beton kartellerini belirlemek amacıyla her türlü imkanını seferber ediyor" şeklinde konuştu. 

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından açılan soruşturmalar başta olacak şekilde çimento ve hazır beton sektörüne ilişkin sürdürdükleri çalışmalar ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 

Tarihteki en büyük felaketlerden biri şeklinde 11 şehirde yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinde, binlerce vatandaşın evsiz kaldığına vurgu yapan Küle, bölgenin hızlı şekilde yeniden imarı için çimento ve hazır beton ürünlerine rekabetçi pazar şartlarında ulaşılabilmesinin büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi. 

Küle, söz konusu sektörlere ilişkin çalışmalarını deprem bölgesinde ve diğer şehirlerde ciddiyetle devam ettirdiklerinin altını çizdi.

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu olarak çimento ve hazır beton sektörlerindeki faaliyetleri yakından izlediklerini ve denetimlere aralıksız devam ettikleriniğ belirten Birol Küle, "2022 Aralık'ta  Ankara  ve Kırıkkale şehirlerinde faaliyet gösteren 17 hazır beton üreticisi, Ocak 2023'te  Adana  ve Osmaniye şehirlerinde faaliyette bulunan 5 hazır beton üreticisi için soruşturma süreci başlatıldı. Son olarak 2023 Ekim'de Aydın'da faaliyet gösteren 19 hazır beton üreticisi ile Hatay ve Malatya şehirlerimizde faaliyet gösteren 17 hazır beton ve çimento üreticisi hakkında soruşturma açıldı. Sektöre ilişkin son dönemde açtığımız soruşturmalarda şu ana kadar yaklaşık 370 milyon TL tutarında idari para cezası uygulandı" açıklamasında bulundu. 

Küle, hala süren soruşturmaların da olduğunun altını çizdi ve "İncelemelerimiz yalnızca bu şehirlerle sınırlı değildir. Rekabet Kurumuna yapılan her çeşit ihbarı titizlikle değerlendiriyoruz. Kurum, şimdiye kadar olduğu gibi gelecek süreçte de hazır beton ve çimento sektörlerini yakından takip etmeye, rekabeti kısıtlayıcı teşebbüs davranışlarını incelemeyi sürdürecektir" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Deprem sonrası gündeme gelmişti...  TOKİ  konutlarında ihale süreci başlarken, o konutlarda dal bile kıpırdamıyor!

Emeklilere son dakika fırsatı: O bankanın promosyonunda deprem! İşte TEB emekli promosyon 2024...

Köylü tarlasına kulübe bile yapamıyor!

Bakan Özhaseki açıkladı! 5 şehir için 0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi müjdesi geldi! İstanbul ve  İzmir  de dahil!


 


Geri Dön