27 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı! 5 şehir için 0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi müjdesi geldi! İstanbul ve İzmir de dahil!

Bakan Özhaseki açıkladı! 5 şehir için 0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi müjdesi geldi! İstanbul ve İzmir de dahil!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada  "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" kapsamında İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa ve Tekirdağ'da yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL'ye varan kredi desteği verileceğini duyurdu. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki İzmir'de katıldığı "Türkiye İklime ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" programında milyonlarca kişinin beklediği kredi kampanyasını müjdeledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Bakan Mehmet Özhaseki, “İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi” kapsamında İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da bulunan riskli binaların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas alınarak aylık yüzde 0,69 faiz oranı ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon Türk Lirası'na ulaşan kredi desteği verileceğini duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama şu şekilde:

Dünya Bankası ile imzalamış olduğumuz bir anlaşmayı hayata geçiriyor; İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’ın kentsel dönüşümüne büyük bir katkı sağlayacak olan “İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi”ni başlatıyoruz.

Bakan Özhaseki açıkladı! 5 şehir için 0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi müjdesi geldi! İstanbul ve İzmir de dahil!

Amacımız, iklim değişikliğinin Türkiye'ye etkilerini en aza indirmek ve kentlerimizi afetlere dirençli hale getirmek. Toplamda 5 şehrimizi kapsayan projede pilot kentimiz ise İzmir.

İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi'nin detayları şu şekilde:

Bu 5 kentimizde, riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas alınacak. Söz konusu bu proje kapsamında iklim dostu ve afetlere dayanıklı konut ve iş yerlerinin yapımı için hak sahiplerine uygun maliyetli finansman imkânı sağlayacağız.

- 2,5 milyon Türk Lirası'na ulaşan kredi desteği vereceğiz.

- Aylık olarak yüzde 0,69 faiz oranı ve 180 ay vade ile kredi verilecek.

- Başka bir evi bulunmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlara; şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık olarak yüzde 0,25 faiz indirimi sağlayacağız.

- Ayrıca bunun dışında A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi olan yapılar için yıllık yüzde 0,50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi olan binalar için yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi uygulayacağız.

- Ödemeler, inşaat ilerleme seviyelerine bağlı şekilde yapılacak.

Söz konusu projeyle 5 kentimizin dönüşümünde büyük bir adım atmış olacağız.

Hedefimiz, İzmir’i, İstanbul’u ve tüm Türkiye’yi, başta iklim değişikliği olacak şekilde deprem, sel ve heyelan gibi bütün afetlere karşı dayanıklı duruma getirmek.

 

İstanbul'da stüdyo daire parasına, Norveç'te dubleks ev! 

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Ev kiralamak üzere olanlar dikkat! Bunu yapanlar yandı! 


Geri Dön