06 / 05 / 2024

Milyonlarca liralık yaşlı ve engelli aylığı hesaplara yattı! Herkes bunu bekliyordu! Şimdi hesaplarınıza bakın!

Milyonlarca liralık yaşlı ve engelli aylığı hesaplara yattı! Herkes bunu bekliyordu! Şimdi hesaplarınıza bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Eylül ayı yaşlı ve engelli aylıklarıyla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Milyonlarca liralık yaşlı ve engelli aylığı hesaplara yattı. Herkes bunu bekliyordu! Şimdi hesaplarınıza bakın!



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, son dakika açıklamasınsa engelli ve yaşlılara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerine dikkat çekti. 

"Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yanındayız" ifadelerini kullanan Bakan Yanık, bu kapsamda Eylül'de toplam 2,1 milyar Türk Lirası yaylığı ve engelli aylığının hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

Milyonlarca liralık yaşlı ve engelli aylığı hesaplara yattı! Herkes bunu bekliyordu! Şimdi hesaplarınıza bakın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar kapsamında sürüdürüldüğüne vurgu yaptı. Arz odaklı hizmet anlayışıyla girilmedik, ulaşılmadık kimse bırakmayacaklarına dikkat çeken Bakan Yanık, bu kapsamdabir hanede neye ihiyaç varsa hepsinin giderilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi. 

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR 2022? 

Temmuz 2022'de birçok kişinin yüzünü güldüren zamlardan sonra sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar için de verilen aylık 1.084,54 lira ile 1.536 liraya yükseltildi. Yine verilen detaylara göre, bu söz konusu bu destek ödemesinden faydalanmak için bir gelir sınırı var. bu çerçevede asgari ücrete gelen zamla birlikte bu gelir sınırı da artmış oldu. Yine aktarılan detaylara göre, 65 yaş aylığı için vatandaşın kendisinin ve eşinin geliri dikkate alınıyor ve kişi başına düşen gelirin 1.833,45 Türk Lirası'ndan daha az olması durumunda da 65 yaş aylığı için başvurular yapılabiliyor. 

Milyonlarca liralık yaşlı ve engelli aylığı hesaplara yattı! Herkes bunu bekliyordu! Şimdi hesaplarınıza bakın!

ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR 2022?

Verilen son dakika bilgilerine göre, 18 yaşından küçük olan engellilerin yakınlarına ödenen engelli yakını destek ödemesinin tutarı da 865,75 Türk Lirası'ndan 1.226,69 Türk Lirası'na yükseldi. Verilen detaylara göre, söz konusu bu destekten sosyal güvencesi olmayan ve hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarı 1.833,45 Türk Lirası'nı aşmayan vatandaşlar faydalanma hakkına sahip.

Emekli promosyonunda Eylül sürprizi! Eylül aşkın yanında para da getirecek! Yapı Kredi, ING açıkladı...

Polis maaş promosyonunda deprem! 18 bin, 30 bin, 50 bin TL değil, tamı tamına 60 bin TL promosyon! Hemen bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğinde Eylül depremi! Bu maaşları duyan şok oldu! Şu an rakamlara bakın! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön