Kent Haberleri

Milyonlarca memura maaş şoku! 2023 memur maaşları neden eksik yattı? Ocak ayı maaş farkı ne zaman hesaplara yatacak?

Bu yılın ilk maaşını çeken milyonlarca memur eksik ödeme ile karşılaşınca 2023 memur maaşları neden eksik yattı? Ocak ayı maaş farkı ne zaman hesaplara yatacak? sorusuna yanıt aramaya başladı...Yüzde 30 zamlı maaş bekleyen memurlar eksik ödemelerle karşılaşınca 2023 memur maaşları neden eksik yattı? sorusuna yanıt aramaya başladı

Memurların 15 Ocak itibarıyla 2023 yılının ilk maaşları hesaplarına yattı. Yüzde 30 zamlı maaş bekleyen memurlar eksik ödemelerle karşılaşınca 2023 memur maaşları neden eksik yattı? sorusuna yanıt aramaya başladı. 

 

Memur maaşlarının neden eksik yattı sorusunun yanıtı merak edilmeye başlandı. Ocak 2023 itibarıyla zamlı maaşlarının hesaplara yatmasını bekleyen memurlar eksik tutar görünce şaşkına döndü. Peki eksik yatan maaş farkı hesaplara ne zaman geçecek? Ocak ayı memur maaş farkı ne zaman yatacak? 2023 yılının ilk zamlı maaşları neden eksik yattı? İşte detaylar...

MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memur ve emekli maaş farkları henüz yatmaya başlamadı. Fakat ödeme takvimi belli oldu.

Ayrıca basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan AK Parti'li Elitaş, memur ve emeklilerin yüzde 30 zamlı maaşlarının ne zaman yatacağına yönelik "Geçen hafta geçirebilseydik pazar günü yansımış olacaktı" dedi.

Sisteme girmenin uzun süreceğine dikkat çeken Elitaş, "Cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15'inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur" açıklamasında bulundu.

Memurlar ilk olarak yüzde 16.48 zam aldı. Fakat 13.52'lik zam ise kanunla tanımlanacak. Kalan yüzde 13.52'lik zam ise gelecek günlerde hesaplara yatırılacak.

 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Memur ve emeklilere yüzde 30 Zam Yasası Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren kanun için şu ifadeler kullanıldı:

"31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 19'uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan "3.500" ibaresi "5.500" şeklinde değiştirilmiştir. Geçici Madde 92- 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalı ve hak sahiplerine; 2023 yılı başından önce bağlanmış gelir ve aylıklar ile 2023 yılında bağlanacak malullük, yaşlılık veya ölüm aylıklarının bu Kanunun 27'nci, 29 uncu, 33 üncü ve geçici 2'nci maddelerine göre 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla hesaplanan aylık tutarları dosya bazında ödenmesi gereken miktar esas alınmak kaydıyla 2023 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında artırılır".

Yeni Evim konut kampanyası başvuruları bugün resmen başladı! 0.69 faizli krediye nasıl başvurulur? Hemen detaylara bakın

Aile Bakanlığı 2023 Ocak ayı devlet destek parasını yatırdı mı? Aile Destek Paketi ödemesine zam mı geldi?

Memur ve memur emeklisinin gözleri fal taşı gibi açılacak! Promosyon yarışı başlıyor! Tam 45 bin lira... Hemen bakın!