05 / 07 / 2024

Milyonlarca tapu sahibine duyuruldu! Bu tarihleri kaçırmayın! Ödemeyene ceza ağır!

Milyonlarca tapu sahibine duyuruldu! Bu tarihleri kaçırmayın! Ödemeyene ceza ağır!

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren ödeme tarihleri yeni yılın gelmesiyle duyuruldu. İşte detaylar!



TAPU SAHİPLERİ AMAN DİKKAT!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’nda belirtilene göre emlak vergisi; Türkiye sınırları içinde yer alan bina ve arsa mülkleri için verilen bir vergi türü olarak bilinmektedir. Bina vergisi ve arazi vergisi olmak üzere ikiye ayrılan emlak vergisi, mülk sahiplerinin ödemekle yükümlü oldukları vergidir.

Her sene düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksit halinde de ödenmektedir. Emlak vergisi ödemesi yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyannamenin doldurulması istenir.

BU TARİHLERE SAKIN KAÇIRMAYIN!

Emlak Vergisi için ilk taksitlendirme işlemi mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılmaktadır.

ÖDEMEYENE CEZA VAR

Muafiyet şartlarını taşımayan gayrimenkul, konut sahipleri, emlak vergisini belirtilen tarihlerde ödemek zorundalar. Emlak vergisinin ilk ve ikinci taksitini belirtilen süre içinde ödenmemesi halinde yüzde 1.6 oranında faiz ödenmesi gerekmektedir.

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF? EMLAK VERGİSİNİ KİMLER ÖDER?

Konutlarda muafiyet tutulmak için ilk şart; mülk sahibinin brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konuta sahip olmasıdır. Tek konuta sahip olan vatandaşın; ücret, kira, faiz gibi gelir elde etmesi de muafiyeti engelliyor. Emekli maaşı dışında bir gelire sahip olmayan emekliler de muafiyetten yararlanabilir. Şehit yakınları ve gaziler de tek konut için uygulanan emlak vergisi muafiyetinden yararlanabiliyorlar.

Muafiyetten yararlanmak için mülkün kayıtlı olduğu belediyeye başvurularak form doldurulması gerekiyor. Belediyeye başvuran kişilerin belediyelerin bunlara ek olarak bir belge istememesi de gerekiyor. Başvuru sırasında belediyeye verilen beyan ve taahhüt vergi avantajından yararlanmak için yeterli olacaktır.

VERGİ BORCU HANGİ SİTEDEN ÖDENİR?

Vergi ödemeleri interaktif Vergi Dairesinin web (ivd.gib.gov.tr) adresinden ya da mobil uygulaması üzerinden anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ödeme yapabilirsiniz.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri merakta! Yeni emekli ikramiyesi ne kadar?

Milli Eğitim Bakanlığı 50 memur arıyor! Bakanlık personel şartlarını peş peşe sıraladı! Başvurular bitmeden başvurun!


Geri Dön