Kent Haberleri

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişme! Bu cezalara yüzde 25 indirim geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Tahsilat Genel Tebliği yayımlandı. Milyonlarca yurttaşı kapsayan trafik, otoyol, köprü geçiş gibi idari para cezalarının süresinde ödenmesi halinde yüzde 25 indirim uygulanacak. Bu kapsamda, 10 bin liradan az cezalar için üç sene olan zamanaşımı, 10 bin-20 bin arasında olan cezalar için dört sene 20 bin-50 bin arasında olan cezalar için beş sene, 50 bin liranın üzerinde olan cezalar için ise yedi sene olacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Tahsilatlar Genel Tebliği'ne göre, idari para cezaları için zamanaşımı, tutarına göre aşamalı olarak uygulanacak.

Bu kapsamda, 10 bin liradan az cezalar için üç sene olan zamanaşımı, 10 bin-20 bin arasında olan cezalar için dört sene 20 bin-50 bin arasında olan cezalar için beş sene, 50 bin liranın üzerinde olan cezalar için ise yedi sene olacak.

 

1 HAZİRAN'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Sabah’ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Tahsilat Genel Tebliği dün yayımlandı. Tebliğle idari para cezaları için genel usul kanunu olan Kabahatler Kanunu'nun bazı maddelerinin uygulaması ile ilgili usul ve esaslar belli oldu.

İşte detaylar...

Söz konusu tebliğde, Kabahatler Kanunu'nun niteliği, idari yaptırım kararı ve belli olması ile ilgili açıklamalara yer verildi. İdari para cezalarının gelir kaydı, ödeme süresi ve yeri ile takip edilmesi ile ilgili konuların yanı sıra idari para cezalarında indirim ve taksitlendirmeye, tahsil zamanaşımı ve vefat durumunun cezaya etkisine, tahsilatların aktarılması, iade işlemleri ile beraber diğer konulara ilişkin açıklamalar da düzenlemede yer aldı.

Bunun yanı sıra, genel bütçeye gelir kaydedilecek idari para cezalarının ödeme süresi içinde ödeme yapılacağı yerler arasına vergi daireleri de dahil edilmiş oldu.

 Bu başvuruyu eksiksiz yapana 13 bin TL maaş! 12 ay boyunca verilecek!

‘Yarısı Bizden’ kampanyasına rekor başvuru! En fazla başvuru yapan ilçeler belli oldu!

A101’de robot süpürge 6.500 TL’ye, rondo 250 TL’ye, dik süpürge 3800 TL’ye düştü!