Ekonomi

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Başvurular bugün başlıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sağlanan '2021 Nefes Kredisi' için başvurular bugün başlıyor. En fazla 200 bin liraya kadar kullandırılacak olan kredinin, pandemiden etkilenen KOBİ’lerin ekonomisini sağlamlaştırması amaçlanıyor.

Reel ekonominin canlanması için milyonlarca vatandaşa sağlanan Nefes Kredisi’ne başvurular bugün başlıyor.

Sabah Gazertesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre; Nefes Kredi Paketi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 10 bankanın katılımı, TOBB ve Kredi Garanti Fonu işbirliği ile uygulamaya alınacak.

Buna göre cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 zararı olan şirketler, üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesi ile bugünden itibaren banka şubelerine başvurabilecekler. 

 

Paket kapsamında azami 200 bin liraya kadar kullanılacak krediler, işletmelerin maaş, kira ve tedarik giderleri başta olmak üzere işletme giderlerine karşı kullanılacak. Böylece dağıtılan kaynak reel ekonomiye aktarılacak.

Krediden faydalanmak isteyen işletmeler, üyelik belgesini oda-borsalara gitmeden, çevrim içi ortamda TOBB veya oda-borsaların sistemlerinden e-belge olarak da temin edebilecek.

 

Geçen yıl cirosu 1 milyon lirayı aşmayan işletmelere azami 50 bin lira

 

Geçen yıl cirosu 1 milyon lirayı geçmeyen işletmeler maksimum 50 bin lira, 1-10 milyon lira cirosu olanlar ise en fazla 200 bin lira kredi kullanabilecek. İşletmelere 6 ay ödemesiz süre sağlayacak nefes kredisi uygulamasında kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitle yapılacak. Söz konusu uygulamada hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak olup, faiz oranı yıllık yüzde 17.5 olarak belirlendi.

Yarın vatandaşlar 'nefes' alacak! Başvurular başlıyor!

2021 nefes kredisi faiz oranı!