01 / 07 / 2024

Yarın vatandaşlar 'nefes' alacak! Başvurular başlıyor!

Yarın vatandaşlar 'nefes' alacak! Başvurular başlıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin yaratmış olduğu ekonomik sıkıntıları gidermek için KOBİ'lere tanınan Nefes Kredisi başvuruları yarın başlıyor.



Nefes Kredi Paketi'ne göre yıllık cirosu toplamda 10 milyon liranın altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman desteği sağlanacak.

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

A Haber'de yer alan habere göre; tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlandırılmasına katkı sağlamak ve KOBİ'lere uygun koşullarda finansal destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen 2021 Nefes Kredisi başvuruları yarından itibaren alınacak.

 Yarın vatandaşlar nefes alacak! Başvurular başlıyor!

10 BANKA KATILDI

Nefes Kredi Paketi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliği ile Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde 10 bankanın katılımıyla gerçekleşiyor.

 Yarın vatandaşlar nefes alacak! Başvurular başlıyor!

NEFES KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkanı sağlanacak.

 Yarın vatandaşlar nefes alacak! Başvurular başlıyor!

İŞTE DETAYLAR

2020 yılında cirosu 1 milyon lirayı geçmeyen KOBİ'ler maksimum 50 bin lira, 1-10 milyon lira cirolu KOBİ'ler ise en fazla 200 bin lira kredi kullanabilecek.TOBB ve oda-borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirerek projeye katkı sunacak.

İşletmelere 6 ay ödemesiz süre kazandıracak 2021 Nefes Kredisi uygulamasında kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitle yapılacak.Söz konusu uygulamada Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak olup, faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olarak belirlendi.

 Yarın vatandaşlar nefes alacak! Başvurular başlıyor!

HANGİ BANKALAR NEFES KREDİSİ VERECEK?

Nefes kredisi verecek olan bankalar; TC Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası AŞ, Türkiye İş Bankası AŞ, T. Garanti Bankası AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Akbank T.A.Ş, Denizbank AŞ, Ziraat Katılım Bankası AŞ, Vakıf Katılım Bankası AŞ olarak belirlenmişti.

 Yarın vatandaşlar nefes alacak! Başvurular başlıyor!

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Buna göre cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp olan şirketler, üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesi ile 1 Haziran'dan itibaren banka şubelerine başvuru yapabilecekler.

Krediden faydalanmak isteyen işletmeler, üyelik belgesini oda-borsalara gitmeden, çevrim içi ortamda TOBB veya oda-borsaların sistemlerinden e-belge olarak da edinebilecek.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuya ilişkin değerlendirmesinde, TOBB ve 365 oda ve borsa olarak, Nefes Kredisi ile tüm kaynaklarını üyelerinin emrine verdiklerini belirterek, "Üyelerimiz, 10 bankanın Türkiye'nin her yerindeki şubelerinden kredi kullanabilecek. 6 aylık ödemesiz dönem şu an işletmelerimiz için en önemli husus. 6 ay boyunca ne anapara ne faiz ödemesi olmayacak. İnşallah o zamana aşılamanın da devreye girmesi ile işler normale dönecek, işletmelerimiz normal hayatlarına geri dönecekler." dedi.

2021 nefes kredisi faiz oranı!

Dikkat! Nefes Kredi Paketi'nde detaylar belli oldu!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön