01 / 05 / 2024

Milyonları ilgilendiren zam! Hızlı Geçiş Sistemi, 3 Nisan'dan itibaren 175 TL olacak!

Milyonları ilgilendiren zam! Hızlı Geçiş Sistemi, 3 Nisan'dan itibaren 175 TL olacak!

Milyonları ilgilendiren zam haberi kısa süre önce duyuruldu. Buna göre, belirtilen ücretlere, yüzde 75 oranında gelen zam dikkatleri üstüne çekti. Zam, 3 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. İşte haberin detayları.



Ülkemizde 3 senedir süren zam fırtınası, yerel seçimlerin ardından da devam ediyor. Seçim sonrasında ilk zam yarından sonra geçerli olacağı kaydedildi. 3 Nisan 2024'den itibaren o ücretler 175 Türk Lirası'na kadar çıkmış olacak. 

YÜZDE 75 ZAM YOLDA

Halk TV tarafından paylaşılan haber kapsamında, HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) alt limit fiyatlarını yeniden güncelliyor. Banka tarafından müşterisine gönderilen mesajda yüzde 75'lik zam oranı yansıtıldığı ifade edildi. Buna göre, yapılan değişiklik ile birlikte, 3 Nisan tarihinden itibaren HGS ücretleri 175 TL'ye kadar yükselecek. Değişiklik sonrasında otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşanması bekleniyor. Otomatik yükleme tutarı ise 175 TL olarak düzenleneceği belirtildi. 

Milyonları ilgilendiren zam! Hızlı Geçiş Sistemi, 3 Nisan dan itibaren 175 TL olacak!

SEÇİM SONRASI İKİ OLUMSUZLUK

Yerel seçimlerin ardından ilk zam haberi duyurulurken, iktisatçı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu konuk olduğu TELE1 ekranlarında açıklamalar yaptı. Kozanoğlu iki farklı olumsuzluk tahmininde bulunarak ilkinin ertelenen zamlar olduğunu belirterek elektrik ve doğal gaz zam beklentisini paylaştı.

Seçim sonrası bir diğer olumsuzluk ise kredi kartına yönelik olduğunu söyledi. Kredi kartında artan faiz, limit daralmaları ve asgari ödeme oranlarının artmasında etkili olabileceğine değindi. Kredi kartlarındaki düzenlemeye değinen Kozanoğlu, faizlerinin yüzde 5 ya da daha üzerine çıkacağına dair beklentisini duyurmuş oldu.

Yapı Kredi'den ilaç gibi gelecek kampanya! 10 Mayıs 2023'e kadar vaktiniz var!

Otoban geçiş ücreti ne kadar? HGS ne kadar para kesiyor?

Bakanlık duyurdu! Son 2 gün: OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Milyonlarca araç sürücüsü dikkat! Son tarih 31 Mart: İptal ediliyor…

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön