04 / 05 / 2024

Mimar Oktay Ekinci'nin cenaze töreni yarın düzenlenecek!

Mimar Oktay Ekinci'nin cenaze töreni yarın düzenlenecek!

Mimar Oktay Ekinci'nin cenazesi için önce Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Karaköy’deki merkezinde ve ardından, Cumhuriyet Gazetesi’nin Şişli’deki merkezinde saat 14.00’de bir tören düzenlenecek



Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Oktay Ekinci geçirdiği beyin kanamasının ardından tutulduğu yoğun bakımda dün hayatını kaybetmişti.


Cumhuriyet Gazetesi, yazarının ölümünü bugün sürmanşetinden "Ekinci’yi kaybettik" başlığıyla duyurdu.


Oktay Ekinci yarın toprağa verilecek. Ekinci için ilk önce 1998-2002 ve 2004-2006 yılları arasında Genel Başkanı olarak görev yaptığı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Karaköy’deki merkezinde düzenlenecek. Ardından, Cumhuriyet Gazetesi’nin Şişli’deki merkezinde saat 14.00’de bir tören düzenlenecek.


Oktay Ekinci’nin naaşı Şişli Cami’inde ikindi namazın ardından Kanlıca Mezarlığı’na defnedilecek.. 


Oktay Ekinci'nin öğrencilerinden açıklama!


FKF MSGSÜ, Mimarlar Odası eski Genel Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Oktay Ekinci hayatını kaybetmesi üzerine bir açıklama yayımladı.


“Oktay hocamızın “kaybolmayacak” değerde mirasının farkındayız ve bu mirası gururla sahipleniyoruz.” ifadelerini yer aldığı açıklamanın tam metni şöyle:


“Gazeteci, yazar, mimar Oktay Ekinci’yi kaybettik. Oktay hocamızı kaybettik. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri olarak böylesine değerli bir mimarla aynı okulu paylaşmanın gururunu yaşadık. Bugün ise bir hocamızı uğurlamanın acısını yaşıyoruz.


Oktay Ekinci bize oldukça değerli bir miras bıraktı. Yeri geldi yaşadığımız mekânları, kentimizi ranta karşı savundu, bizlere ve tüm ülkeye bu kirli tezgâhı anlattı. Bu konuda birçok kitap yazdı. Ülkemizin birilerine peşkeş edilen kamu varlıklarını yılmadan savundu. Yeri geldi kentimizin gerici politikalar doğrultusunda değiştirilmesine karşı dimdik ayakta durdu, İstanbul’un “İslambol” On Yılı’nı yazdı. Ülkenin aydınlık bir geleceğe ulaşması için mücadele etti. Mimarlar Odası başkanlığı görevini yürüttü. Oktay Ekinci hayatını, yazarlığını, mimarlığını bu ülkenin aydınlık geleceğine ve halka adadı.


Bugün bu değerli aydını kaybettik. Ancak hepimiz Oktay hocamızın “kaybolmayacak” değerde mirasının farkındayız ve bu mirası gururla sahipleniyoruz. Bizler genç mimarlar ve şehir plancıları olarak talana ve kente dayatılan yıkıma karşı yılmadan mücadele edeceğiz, ta ki Oktay hocanın da hayallerini süsleyen ülkeyi kurana kadar!


FKF MSGSÜ


Oktay Ekinci kimdir?




Geri Dön