28 / 04 / 2024

Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin temeli atıldı!

 Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin temeli atıldı!

Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Mazeret belediyeciliği hiçbir belediyecinin sığınabileceği bir liman değildir, önemli olan çözüm belediyeciliğidir" dedi. 

     Türel, burada yaptığı konuşmada, belediyeciliğin kolay bir iş olmadığını, yapılan hizmetlerin öncelikle Allah, sonra vatandaş rızası için yapıldığını belirterek, "Bunu başarabiliyorsanız, gönüllere girmeyi başarabiliyorsanız. O zaman yaptığınız kalıcı eserlerle seneler boyu anılırsınız ama bu kolay bir iş değildir" diye konuştu. 

     Belediyeciğin insan yaşamını kolaylaştıran bir beceri sanatı olduğunu dile getiren Türel, şunları kaydetti: 

     "Belediye başkanlarımız adaylıkları süresince, seçim öncesinde halkın huzuruna geldiklerinde Antalya'nın, İstanbul'un, Ankara'nın ve diğer illerin sorunlarını en iyi ben çözerim iddiasını ortaya koyarlar. O dönemde hiçbir şekilde bir mazeret anlayışı telaffuz kapsamı içerisinde yer almaz. Mazeret belediyeciliği hiçbir belediyecinin sığınabileceği bir liman değildir, önemli olan çözüm belediyeciliğidir. Zaman zaman çözümcü belediyecilik anlayışı noktasında bazı istisnalar karşımıza çıkıyor. O zaman aklımıza şu soru geliyor; neden bunları seçimlerden önce, adayken dile getirmiyordunuz da başkan olunca hatırlıyorsunuz. Çünkü sorunları en iyi çözeceğinizi sizler dile getirdiniz. O iddia ile makamlara geldiniz, makamlara geldiğinizde söylediklerinizi unuttunuz." 

     

     -"En başarılı belediyeler AK Parti belediyeleri"- 

     

     Türel, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezinin 40 milyon liraya mal olacağını bildirerek, belediye başkanlığına seçildiği 2003 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesinin toplam yatırım bütçesinin 60 milyon lirayı bulduğunu söyledi. 

     Türel, "Bugün ne mutlu bizlere ki geçmişte büyükşehir belediyesinin toplam yatırım bütçesine eşdeğer bir bütçeyi Kepez Belediyesi neredeyse tek bir projeye harcayabiliyor" dedi. 

     Antalya'da uluslararası düzeyde kongrelere ev sahipliği yapabilecek bağımsız kongre merkezinin yok denecek kadar az olduğuna işaret eden Türel, önümüzdeki süreçte Antalya'nın 5 bin kişilik kongre merkezini hedeflemesi gerektiğini vurguladı. 

     Türkiye'de en başarılı 5 büyükşehir belediyesinin Kayseri, Samsun, Gaziantep, İstanbul ve Konya şeklinde sıralandığını, bu belediyelerin tamamının AK Parti belediyesi olduğunu anlatan Türel, son sıralarda ise muhalefet partileri belediyelerinin bulunduğunu kaydetti. Türel, bunun arkasında AK Parti'nin yerel yönetim başarısına endeksli bir parti olması ve genel başkanının çok başarılı belediye başkanlığı sürecinden gelmesi etkenleri bulunduğunu ifade etti. 

     Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da Antalya'nın en büyük eksiklerinden kongre merkezi ihtiyacına Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezinin büyük oranda cevap vereceğini söyledi. 

     AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu da söz konusu kongre merkezinin Antalya'ya modern ve çağdaş bir kent olma yolunda önemli katkı sağlayacağını dile getirdi. 

     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezini kentin ortak aklıyla inşa etmek için Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile ulusal bir yarışma düzenlendiğini, 49 projenin katıldığı yarışmada birinciliği kazanan eser kapsamında tesisin inşa edileceğini anlattı. 

     

     -1 Ocak 2015'de tamamlama sözü- 

     

     Milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı törende açılış konuşmalarının ardından temel atma butonuna basılarak merkezin temeli atıldı. Yüklenici firma temsilcisinin projenin 1 Mart 2015'de tamamlanmasını planlandıklarını söylemesi üzerine Türel, bu tarihin 1 Ocak 2015'e çekilmesini istedi. Firma temsilcisi de projeyi söz konusu tarihe yetiştirme sözü verdi. 

     29 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nde 2 bin kişilik çok amaçlı salon ile 500 kişilik salon, cafe, restoran, 200 kişilik nikah salonu, seyir balkonu ve 81 araçlık otopark yer alacak. 


AA


Geri Dön