28 / 04 / 2024

Malatya Kongre ve Fuar Merkezi'nin temeli atıldı!

Malatya Kongre ve Fuar Merkezi'nin temeli atıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Malatya  Kongre ve Fuar Merkezi'nin temeli atıldı.



Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Malatya  Kongre ve Fuar Merkezi Temel Atma Töreni AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, dün Mişmişpark Fuar alanında gerçekleştirilen Temel Atma Törenine AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, AK Parti Bölge Koordinatörü Yusuf Coşkun, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ile devlet erkanı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Gürkan: Çıkmış olduğumuz bu kutsal yolda işimiz hizmet gücümüz millet dedik

Temel Atma Töreni'nde bir açılış konuşması gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan;  “Geçtiğimiz günlerde bir temel atma töreni daha gerçekleştirdik. Sayın Bilim ve Sanayi Bakanımızın katılımıyla yaklaşık 14 milyon Euro yani 100 milyon liralık bir temel atmayı gerçekleştirdik. Bugün yine 15 milyon civarında bir rakama tekabül eden diğerleri ile beraber 30 milyonu aşacak bir temel atma töreninde birlikte olmanın kıvancını ve mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Gürkan, “Ben öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, Bizim çıkmış olduğumuz bu kutsal yolda, bu dava hareketinde, bu Erdemliler hareketinde durmak yok yola devam dedik. Önce daima hizmet, daima millet dedik. İşimiz hizmet gücümüz millet dedik. Tevazu samimiyet gayretle ‘Memleket işi Gönül İşi’dedik. Memleket işini gönül işi olarak telakki ediyoruz. Bu memleketin her karış toprağına hizmet etmenin onurunu ve mutluluğunu bütün çalışan arkadaşlarımızla birlikte hazzını yaşıyoruz.

Malatya'da belki gözle görünmüyor, sadece Yol Asfalt Daire Başkanlığı'nın 56 şantiyesi var. Bir o kadar MASKİ Genel Müdürlüğümüzün şantiyesi var. Diğer birimlerimizin de şantiyeleri var. Bir tarafta soğuk hava depoları yapılıyor, açılma aşamasına gelmiş, bir tarafta yollar yapılıyor bir tarafta altyapı çalışmaları yapılıyor. Bir taraftan arıtma tesisleri ve bir tarafta da böyle devasa tesislerinin temel atması ve ileriki zamanda da bunların hep birlikte açılışında bir mutluluk tablosu içerisinde gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Kentin trafik akışını rahatlamak için Kuzey ve Güney Kuşak Yolları ile alternatif yolları başlattıklarını belirten Başkan Gürkan, “Bu alternatif yollar kuzey kuşak ve güney kuşak yolu ile bütünleşecek. Şehrin trafiği rahatlayacak. Şehrin meydanının yapılması ve okullarının yapılması ve önümüzdeki günlerde Şehircilik Bakanımızın katılımıyla millet meydanının temelleri atılacak.  Eski Atatürk kız lisesi alanı millet bahçesi ile bütünleşerek entegrasyonu gerçekleşecek. Yemek fabrikası ile ekmek fabrikası yapılacak. Şire Pazarı ile ilgili yer ihdas edildi ve oranın şu anda projesi yapılıyor en kısa zamanda Şire pazarımız ve Buğday pazarımızın temelleri atılacak. Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığımızla yapmış olduğumuz protokolde Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifi ile Milli Savunma Bakanlarımız da Altay kışlasının bulunduğu alanda yaklaşık 200 hektar bir alanının Yeni Sanayi Sitesi olması noktasında çalışmalarımız protokol aşamasında devam ediyor.

İkinci Kanalboyu alanında bulunan her iki ticaret lisesinin kaldırılması ile şehrimize yeni bir meydan ihdas edilmesi çalışmalarımız da devam edecektir

Fuar önemli bir hadisedir. Fuar, şehirlerin kültürel, sosyal ve ekonomik anlamdaki tanıtımını daha doğrusu insanın tanıtımını gerçekleştiren temel unsurlardır. Fuarı ve fuarcılığı bizler çok önemsiyoruz.

Bizler göreve geldikten sonra daha önceki arkadaşlarımızın başlatmış olduğu gerek Kitap Fuarı ve hemen akabinde Tarım Fuarı bunlar hepsi Uluslararası nitelikteki fuarlarımızdır. Kayısı Fuarımız, Güneşin altın yumurtası dediğiniz kayısı fuarı gerçekleştirdik uluslararası düzeyde ve akabinde de geçtiğimiz günlerde sinema günleri diye tabir ettiğimiz 9’uncu Uluslararası Film Festivali'nde Malatya'da gerçekleştirdik. Malatya'nın hem Türkiye hem dünya nezdinde konumlandırılması noktasında önemli faaliyetler olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz o dönemde özellikle baktığımızda hem esnafımızla görüştüğümüzde hem de otellerimizde görüştüğümüzde doluluk oranlarının %100 e vardığını ve ticaretin bir hareketlendiğini gördük. Malatya olarak hepimizin paydaş olmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu fuarlar Malatya’nın tanıtımı noktasında çok önemli olacaktır. Fuar alanımız uluslararası düzeyde olacaktır. 400 kişilik bir kongre merkezi, 200 kişilik 3 tane ayrı toplantı salonları olacak. Fuara katılanların herkesin ikili görüşme yapacakları ofisler olacak. İdari bina olacak. Mescit, ve toplantı salonları olacak. Etrafında 25 bin metrekarelik bir peyzaj düzenlemesi yapılacaktır. Güzel bir kongre ve fuar merkezini Malatya’mıza kazandıracağız” dedi.
 


Geri Dön