28 / 04 / 2024

Mimar Sinan vefatının 431'nci yıl dönümünde Edirne'de anılacak!

Mimar Sinan vefatının 431'nci yıl dönümünde Edirne'de anılacak!

Dünya mimari tarihinin en büyük dehalarından olan başmimar Mimar Sinan'ın 431. ölüm yıldönümü sebebi ile Edirne'de TMMOB Mimarlar Odası Temsilciliği'nce 9-13 Nisan tarihlerinde bir etkinlik gerçekleştirilecek. 



Dünya yapı tarihinin en önemli ustalarından Mimar Sinan, ölüm yıldönümünde Edirne'de anılacak. Edirne'de TMMOB Mimarlar Odası Temsilciliği'nce gerçekleştirilecek olan etkinlik kapsamında Mimar Sinan'ın dehası ve yetenekleri konuşulacak. 

Etkinlik takvimi ise şu şekilde gerçekleşecek: 

Hudut Gazetesi'nin haberine göre; 9 Nisan Salı günü saat 10.00'da Mimar Sinan Anıtı önünde başlayacak olan etkinlikler “Sinan'ın Dehası” başlığı altında gerçekleştirilecek. Burada yapılacak konuşmaların ardından tiyatro sanatçısı Burak Gündoğdu “Mimar Sinan'ın Seslenişi”ni seslendirecek. 

10 Nisan Çarşamba günü saat 18.00'de Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği'nde “Bir Dahinin Gölgesinde” Mimar Sinan Akıl ve Zeka Oyunları Mangala Turnuvası yapılacak. Aynı gün içinde “8 Ülke 8 Yönetmen ve Sinan” TRT Bölgeseli'nin 1 ve 2'nci bölümlerinin gösterimi yapılacak. Saat 19.00'da ise Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yalçın Özdemir, “Mühendis ve Mimar Sinan'ın Köprüleri ve Su Yapıları” konulu konferans verecek.

11 Nisan Perşembe günü saat 10.00'da Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde “Mimarlık ve Ekonomi” başlıklı XI. Uluslararası Sinan Sempozyumu düzenlenecek. Saat 11.15'te Mimarlık Fakültesi Mimar Sinan Amfisi ve Mimar Kemaleddin Holü'nde Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Zeynel Abidin “Halep: dün, Bugün, Yarın” konulu konferansı gerçekleştirecek. 

12.45'te Mimarlık Fakültesi Maket Atölyesi'nde Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileri Sinan Günü Atölye Çalışması ve Sergisi'ni gezecekler. 

Günün son etkinliği ise saat 18.00'de Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği'nde  “8 Ülke 8 Yönetmen ve Sinan” TRT Bölgeseli'nin 5.bölümünün gösterimi olacak.

12 Nisan Cuma günü ise  saat 10.00'da Mimar Sinan Ortaokulu'ndaki “İsmiyle Müsemma Okullar” projesi kapsamındaki Mimar Sinan Eserleri Fotoğraf Sergisi açılışıyla başlayacak. Etkinik “Taşla Konuşan Deha” isimli tiyatro oyunu ve “Bir dahinin Gölgesinde” Mimar Sinan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası final ve ödül töreni ile devam edecek. 

Saat 18.00'de bu defa Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği'nde  “8 Ülke 8 Yönetmen ve Sinan” TRT Bölgeseli'nin 6. ve 7'inci bölümü sunulacak.

13 Nisan Cumartesi günü Mimar Sinan Anıtı önünden başlayarak Protokol Evi'nde sona erecek. Daha sonra “Sinan'ın İzinde” isimli bir bisiklet turu düzenlenecek. 


Geri Dön