Genel

Mimar ve mühendisler şehirlerin marka değerini artırıyor!

AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Refik Tuzcuoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bugün Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları Odaları'nı ziyaret etti.

Şehri imar edenlerin kuyumcu titizliği ile çalıştıklarını ifade eden Tuzcuoğlu," Vizyoner mimar ve mühendisler şehirlerin marka değerini artırır " dedi. AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Refik Tuzcuoğlu'nun sivil toplum kuruluşları ziyaretleri sürüyor. 


Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları Odaları'nı ziyaretlerinde,"Belediye başkanlığı dönemimde odaların fikrini almadan çivi çakmadım" diyen Tuzcuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü," Şehrin sağlıklı gelişimi için kuyumcu titizliği ve büyük bir sanatkârlık gerekir. Bu teknik hassasiyet ve görsel kaygılar ile planlanan şehirler marka şehirler olmayı hak eder. Çünkü şehircilikte yapılan ufak bir hata, uzun yıllar o şehrin gelişimini geri bırakabilir. Bunun için belediye başkanlığım dönemimde odalarımızın görüşünü ve teknik desteğini almadan şehre çivi çakmadım" dedi.

 

KAŞ:"TEZ KONUM, MERAM'IN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ'YDİ" 


Konya Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Kaş'ı makamında ziyaret eden Tuzcuoğlu, Başkan Kaş ile şehircilik ve çöküntü alanlarının şehre kazandırılması ile ilgili sohbet etti. Başkan Kaş, tez konusunun Hacı İsa Efendi ve Yenice Mahallelerinde Refik Tuzcuoğlu'nun belediye başkanlığı döneminde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyledi. Konya'da ve Türkiye'de TOKİ-Yerel Yönetimler işbirliği ile böyle bir projenin yapıldığını belirten Kaş, 'işte bu önemli proje, benim doktora konum olmuştur'dedi. 


Şehircilikte rahmetli Turgut Cansever'in yaklaşımlannı önemsediğini ifade eden Tuzcuoğlu ise konuşmasına şunları ekledi: "Maneviyattaki tekâmül, sevgi toplumu oluşturmaktır. Maddiyattaki tekâmül ise güzel şehirler inşa etmektir, der Turgut Cansever. Bu anlamda, mimarlar şehir ressamlarıdır, şehrin sanatkarlarıdır" dedi. 


"KONUT SATIŞINDAKİ ARTIŞ, KRİZ SÖYLEMLERİNİ BOŞA ÇIKARMIŞTIR" 


Daha sonra inşaat Mühendisleri Odası Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil'i oda binasındaki makamında ziyaret eden Tuzcuoğlu, inşaat sektörünün ekonomide itici güç olduğunu belirtti, inşaat sektöründeki büyüme domino etkisiyle alt sektörleri de hareketlendirdiğini ifade eden Tuzcuoğlu, konut satışlarındaki artışın Türkiye'nin ekonomik kriz içinde olduğu iddialarını da boşa çıkardığını söyledi. 


Yeni Haber Gazetesi