Sektörel

Mimarlar, ekonomiye müteahhitlerin 10 katı değer katacak!

Global Architectural Development (GAD) Mimarlık kurucusu Gökhan Avcıoğlu, yaptığı açıklamada,"Türkiye'de mimarlar, müteahhitlerin Türk ekonomisine yaptığı katkının 10 katı değer katacak." dedi.

 

Global Architectural Development (GAD) Mimarlık kurucusu Gökhan Avcıoğlu, MIPIM gayrimenkul fuarında Anadolu Ajansı muhabirine konuştu. Mimar Avcıoğlu, dünyada dijital teknolojinin gelişmesiyle birlikte sanat ve sanatın önemli bir parçası olarak şehirlere şekil veren mimariye büyük bir ilgi duyulduğunu belirtti.

"Her türlü instagram kullanıcısı birer amatör mimari fotoğrafçısıdır" diyen Avcıoğlu, her gün yüz binlerce fotoğraf servis edildiğini, bunların önemli bir kısmının da mimari içerikli olduğunu söyledi.

Avcıoğlu, sosyal medya sayesinde hiç olmadığı kadar mimariye ilgiyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu ilgiye kimsenin kayıtsız kalması mümkün değil. Tasarım ve mimariye bundan önce olmadığı kadar önem verilmeye başlandı. Yatırımcılar da 'önce tasarım' demeye başladı. Şu anda mimarlar olarak biz azız ama bunu öncü gibi düşünün, ileride çok daha fazla görmeye başlayacaksınız. Türkiye'deki mimarlar, müteahhitlerin Türk ekonomisine yaptığı katkının 10 katı değer katacak. Ekonomide son yıllarda katma değeri yüksek ürünlerden bahsediliyor. Otomotiv, sanayi ve tekstil gibi artık mimaride de katma değeri yüksek ürünler konuşulacak. Mimari tasarımın amacı da bu, 10 kat daha fazla değer katacak."