09 / 05 / 2024

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, plan değişikliği uygulanan askeri alanın, Kanal İstanbul rezerv yapı alanı sınırları içinde bulunduğunun altını çizerek, değişiklik ile bölgedeki su bendi ve açık dere yataklarının yeşil alan şeklinde ayrıldığına dikkat çekti. 

Esin Köymen, konu ile ilgili açıklamasında geri kalan alanın tümünün de kentsel gelişme alanı şeklinde yapılaşmaya açıldığını aktardı.

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Planda yapılan nüfus hesabının doğru olmadığına da dikkat çeken Esin Köymen, "Bu hesabı Kanal İstanbul projesinde de yapmışlardı" dedi ve kişi başına verilen metrekare ile nüfus hesabı yapılarak gelecek nüfustan çok daha azının gösterildiğini ileri sürdü. 

Kişi başına 45 metrekare inşaat alanı belirlendiğini aktaran Köymen, "Yaklaşık olarak hesapladıkları nüfus 143 bin kişi. Ama gerçekte bu nüfusun 350 bine yaklaşacağını görüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Bölgede kalmış tek yeşil alanın, askeri alan boşaltıldı diye yapılaşma riski ile karşı karşıya kalmasına tepki gösteren Esin Köymen, "İstanbul'a yeniden ilave nüfus çekilmeye çalışılıyor. Kanal İstanbul projesinde her iki yakada 500'er bin kişi nüfus planladılar" dedi ve bunun çok daha fazla olduğunu bildiklerini, o zaman askeri alanların nüfus projeksiyonunun içinde yer almadığını dile getirdi. 

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

"Şimdi bu alanlarda tek tek yapılan değişiklikler ile yeniden nüfus artışı planladıklarını görüyoruz. Bizler Kanal İstanbul projesine yaptığımız itirazlarda; nüfusun arttırılmaması için önlem alınması gerektiğini, İstanbul'un kuzeyinin, açık yeşil alanların, askeri alanların kamunun sosyal donatı ihtiyacı için ayrılması gerektiği belirtmiştik" açıklamasında bulunan Köymen, burada da yüzde 99'undan daha fazlası kamuya ait olan 12 milyon 500 bin metrekarelik alanın özelleştirilmesinin ve rezerv yapı alanı şeklinde yapılaşmaya açılmasının kabul edilebilir olmadığını aktardı. 

Esin Köymen, konu ile ilgili açıklamasını "Gerekli çalışmaları yaptıktan sonra dava açma hakkımızı kullanacağız" ifadelerine yer vererek tamamladı. 

Olası İstanbul depreminde kritik tsunami analizi! Dalga boyu 4 metreye ulaşacak! Riskli yerler bir bir açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci açıkladı! Et fiyatları düşecek mi?

Yarısı Bizden Kampanyası'na 77 bin 136 başvuru geldi! 

Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları yükselmeye devam eder mi? Piyasaların gözü bu haberde! 

 


Geri Dön