02 / 05 / 2024

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar?

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar?

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar? bu ve buna benzer sorular vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!



MİRASÇILARDAN BİRİ İMZA VERMEZSE SATIŞ YAPILIR MI?

Mirasın mirasçılara intikalinden sonra mirasçıların tamamı imza atarak miras kalan mallar satılabilmektedir. Ancak mirasçılardan intikal olan miras malı üzerinde imza vermez ise satışın gerçekleme olanağı yoktur.

BİR BABA BÜTÜN MALINI MÜLKÜNÜ İSTEDİĞİ EVLADINA VEREBİLİR Mİ?

Baba mirasını tek çocuğa bırakabilir mi? sorusu sıkça sorulur. Bu konuya nezdinde hukuka uygun irade beyanıyla gerçekleştirilen işlemlerin muris yaşıyorken geçersizliği ileri sürülemez. Ama murisin ölümünden sonra diğer mirasçıların yapabileceği bazı yöntemler bulunur.

MİRAS KALAN EVİ ÜZERİNE ALMA SÜRESİ NE KADAR?

Miras intikali yani miras geçişinde murisin ölümü itibari ile 2 yıl içerisinde yapılmaz ise Tapu müdürlüğü, mirasçılık belgesi düzenlenmesi için yargıya başvurulup ve müdürlük, belgeye göre tapu sicil kayıtlarını tescil ederek güncelleştirecektir.

TAPDA 1/4 HİSSE NE DEMEK?

Ölen bir kişinin eşine miras 1/4 oranında geçer. Bu konuya örnek verilir ise, Eğer üvey nine ya da anneanneniz yaşıyorsa bu pay doğrudan üvey anneanneye geçer ya da üvey anneanneniz ölmüş ise burası önemli dedenizden sonra ölmüş ise o zaman bu 1/4 hisse üvey çocuklara geçmektedir. Miras elbirliği (iştirak halinde) mülkiyet olarak tapuya tescil ediliyor.

MİRAS KALAN EVİN KİRASINI KİM ALIR?

Konuttan elde edilen kira o konutun tüm mirasçılara aittir. Miras kalan bu ev zaten miras bırakan kişi ya da kişiler henüz hayattayken, kiralanmış ve içinde kiracı bulunan bir ev de kira sözleşmesi bu sefer kiracı ve tüm mirasçılar arasında devam edecektir. Ev sahibinin vefat etmesi halinde kira sözleşmesini sona erdirmez.

TOKİ arsa kurası ne zaman çekiliyor? TOKİ 2023 arsa kura çekimi sonuçları belli oldu mu?

2023 gübre ve mazot desteği ne zaman ödenecek? Mazot gübre desteği ne zaman yatacak?


Geri Dön