04 / 05 / 2024

Miras tarlalar için son gün!

Miras tarlalar için son gün!

5403 sayılı kanun kapsamında intikal işlemlerini yapmayan hak sahiplerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen üç aylık ek süre 31 Ağustos 2015’te doldu. Miras tarlalar için son gün bugün..



Miras tarlalar için son gün!

Mayıs 2014’te çıkarılan kanun ile tarımsal arazilerinin mülkiyet devir işlemleri kısıtlanıyor. Kanun gereğince belli büyüklüğe sahip tarımsal araziler bölünerek satılamıyor. Tarla satışında mülkiyetin devri esas oluyor.


Buna göre taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde tarımsal nitelikli tek arazisi olması durumunda bu taşınmazın devri yapılabiliyor.


Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde birden fazla tarımsal arazisinin bulunması durumunda, bu arazilerin tamamının mülkiyeti devir işlemine konu olması halinde, bu taşınmazların devri yapılabiliyor.


Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Mirasçılar mirasa konu tarım arazilerinin mülkiyeti devir işlemlerini mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde taşınmazın intikalini yapabiliyor.


Ancak kanun kapsamında intikal işlemlerini yapmayan hak sahiplerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen üç aylık ek süre 31 Ağustos 2015’te doldu. 


Kanunen bu tarihe kadar intikal edilmeyen arazier mahkeme tarafından kardeşlerden birine veya üçüncü bir şahsa satabilecek.



Ehil mirasçılık yasası!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön