27 / 04 / 2024

Mirasın reddi dilekçesi 2021!

Mirasın reddi dilekçesi 2021!

Mirasın reddi, miras bırakanın ölümü üzerine yasal veya atanmış mirasçıların ölenin her türlü borç ve alacaklarıyla birlikte oluşan mirasın hak ve yükümlülüklerini reddetmesiyle oluyor. Peki mirasın reddi dilekçesi nasıl hazırlanıyor. İşte mirasın reddi dilekçesi 2021...



Mirasın reddi dilekçesi 2021!
Kanuni veya atanmış mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanları verilebiliyor. Mirasçı, miras sözleşmesi ile mirasçı atanmış olsa bile, mirası reddedebiliyor. Ancak reddetme işinin kanunda belirtilen süre içerisinde ve belirtilen şekilde yapılması gerekiyor.

Mirasın reddi süresi, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe miras bırakanın ölümünü öğrendikleri; vasiyetname ile atanmış mirasçılar için mirasbırakanın tasarrufunun kendilerine resmen bildirildiği tarihten işlemeye başlıyor.

Mirasın reddi işleri, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılıyor. Mirasın reddi dilekçesi 2021 şu şekilde hazırlanıyor: 

Mirasın reddi dilekçesi 2021

……………… SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE

DAVACI:

DAVALI:

KONU : Mirasın reddi istemimizin sunulmasından ibarettir.

AÇIKLAMALAR

Dedem …………………, geçirdiği kalp krizi neticesinde …/…/….. tarihinde vefat etmiştir. Geride bıraktığı üç mirasçısından biriyim.

Muris, sağ iken pek çok harcamalar yapmış ve malvarlığını çok aşacak düzeyde borç altına girmiştir.

Bu nedenle de, mirasın reddini talep etmek zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ NEDENLER: MK, HMK, ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER : Nüfus kaydı, tanık beyanları.

NETİCE ve TALEP: Açıklanan nedenlerle murisin bıraktığı mirası reddettiğime ilişkin talebimin kabulüne karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. 

…/…/2021

Davacı

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön