15 / 05 / 2024

Misbah Demircan'ın Demirören AVM mutsuzluğu!

Misbah Demircan'ın Demirören AVM mutsuzluğu!

Cüneyt Özdemir bugünkü yazısında Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan'ın Demirören Plaza hakkındaki mimari mutsuzluğundan bahsetti



 

Cezaevinden bir mektup geliyor, üzerinde görülmüş damgası var. Hakkında onlarca haber yapılan tutuklular mektupla kendilerini savunuyorlar. Kimi zaman Tuncay Özkan gibi yargılanan bir Ergenekon tutuklusu, kimi zaman Hanefi Avcı gibi soruşturması hala devam eden bir tutuklu. Mektup elime ulaştığında her seferinde bir tedirginlik yaşıyorum. İçimden ˜Başımıza bir iş gelir mi" diye geçiriyorum. Üstelik bir tek ben değil yalnız olmadığımın da farkındayım. Peki ne yapacağız bu mektupları Yayımlarsanız biliyorsunuz ki hakkınızda iftiralarla dolu haberler yapılmaya başlanacak. Yayımlamazsanız, bu sefer bir gazeteci olarak vicdanınız kanayacak. Ben şöyle bir yol izliyorum. Bu mektuplarda birilerini ya da bir cemaati suçlayan iddiaları belge olmadıkça yayımlamıyorum. Ancak kendileri ile ilgili iddialara verdikleri cevapları yorumsuz bir haber olarak yayımlıyorum.  

Bunları şu yüzden yazdım, elimde Hanefi Avcı"dan gelen yeni bir mektup var. Hanefi Avcı makamında bulunduğu iddia edilen kasetlerle ilgili detaylı kuşkularını anlatıyor. Eskişehir"deki arama kararının normal şartlarda Eskişehir savcılığının vermesi gerekirken neden İstanbul"dan bu kararın alındığını soruyor Eskişehir"de odasında iki çelik kasa varken bu bantların bir dolabın üzerinde bulunmuş olmasının mantıksızlığını anlatıyor. Bantların bulunduğu çantanın bırakılıp neden bu kasetlerin birer zarfa konulduğunu, böylece parmak izi takibinin engellendiğini iddia ediyor. Tuncay Güney"in 2001"de emniyetteki sorgu bandının burada çıkmasının imkansızlığını 2003"te başladığı KOM"daki görev tarihi ile açıklıyor. 100"den fazla kaseti yıllardır çanta ile dolaştırmaktansa bir küçük USB"ye sığabileceğinin mantıksızlığını anlatıyor.  

Olayların gelişimi ile ilgili kişisel iddiaları da var ama onları belgesiz delilsiz oldukları için yayımlamamayı tercih ediyorum. Hanefi Avcı"nın dediklerinden daha önemli bir durumu unutmayalım. œBakalım bu mektubu yayımladıktan sonra başımıza ne gelecek diye düşünen gazetecilerin durumunu sanırım bizim kadar bu özgürlükçü hükümetin de düşünmesi gerekiyor.  

˜New York"ta 12 Minare"den çıkacak dersler  

Hiç üşenmedik üniversiteleri tek tek arayıp œBu filmin fragmanını ders olarak okutuyormuşsunuz, doğru mu diye sorduk. ˜Delirdiniz mi" tarzı cevaplar aldık. Haberi yapan Mehmet çalışkan"ı aradık œHangi üniversiteler bunlar  

dedik œBilmiyorum yapımcı söyledi dedi. Yapımcıyı aradık.  

Kapı duvar! Mahsun Kırmızıgül karınca kararınca bir film yapmış. Fragmanı da gerçekten afili ama bu mübalağa nedir œBir filmin fragmanı böyle kurgulanır diye ders oldu, demeden önce gazetecilerin bunu sorup soruşturacağını hiç mi düşünmeden sallıyorsunuz. Madem öyle, bak Mahsun bu da sana ders olsun...  

Misbah Demircan"ın mimari mutsuzluğu  

Tophane"deki galeri baskınlarından bu yana ortada gözükmeyen Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, Demirören PLAZA hakkında œMutsuzum inceliyoruz diyor. Bu şaşkınlığına şaşırmamak elde değil!  

Demirörenlerin binası aslında 1. derece tarihi eser değil. Üstelik Yenileme Kurulu"ndan onay alınmış. Beyoğlu Belediyesi"nin imar mevzuatına ˜uygundur" görüşü olmadan yasal olarak bu inşaatın başlamasına imkan yok. Misbah Demircan œBizim hiç yetkimiz yok derken en hafif deyimi ile kendi belediyesinde ne olduğunu bilmiyor. Oysa bu konularla ilgilenen yardımcısı İlhan Turan"a sorsaydı kendisine ayrıntıları açıklardı!  

Ağa Camii zarar gördü  

Önemli bir ayrıntı daha var. O da Demirören"in inşaatı yapılırken yanındaki Ağa Camii"nde statik sorunlar çıkması. Tarihi Ağa Camii"nin içinde ciddi çatlaklar var. Arada sokak olmasına rağmen Demirören binası temelleri 5 kat aşağı inmiş bile. Dün görüştüğüm Tayfun Demirören œDaha derine inmeye hakkımız vardı diyor.  

Bu ilk bakışta ikinci bir Süzer Plaza olayını andırıyor. Unutanlar için hatırlatmakta fayda var. Süzer Plaza"yı zamanında kılıfına uyduramadıkları için binayı bir semtten bir başka semte taşımışlardı. şžaka değil, Beyoğlu"ndaki sınırları ˜mektuplar ulaşmıyor" bahanesi ile şžişli"ye çevrilmişti. Konuyu programa taşıyacağımızı öğrenen Erdoğan Demirören bunların haber bile olmasını istemiyor. Oğlu Tayfun Demirören de Süzer Palaza benzetmesine tepkili. œAlakası yok hatta biz daha yükseğe de çıkabilirdik hakkımızı kullanmadık iddiasında. œGelin canlı yayında anlatın diyorum. Yok, şimdilik onu da istemiyor! Umarım bu iş de postacının insafına kalmaz.  

AKP"nin gizli ajandası  

1- Düne kadar onlar cipe bindi bugün bizimkiler binsin  

2- TÜSİAD gitsin, MÜSİAT gelsin.  

3- ˜Benim memurum kadrolaşmayı bilir"  

4- Dediğim dedik çaldığım düdük  

5- Herkese 3 çocuk  

6- Bir gün herkes AKP"li olacak!  

Geçmiş olsun din kardeşim!  

Madagaskar"in TOKİ"den kendilerine ev yapması için ricacı olduğunu duyunca ˜Eyvah" dedim. Aklıma dikine çıkan ve şehirlere girip bütün şehri yiyecek korkusu uyandıran TOKİ"nin toplu konutları geldi. Yanlış anlaşılmasın ucuz eve hiçbir itirazım yok. Hatta destekliyorum ama mimariyi tamamen unutmuş bir anlayışta bina yığınları yapılmasına karşıyım. ˜Estetik" istanbul"da bir semt adı değilse tabii... Neyse, Bodrum"u TOKİ"nin elinden zor almıştık şimdiden geçmiş olsun Madagaskar"lı din kardeşim...

Radikal

 


Geri Dön