08 / 05 / 2024

Mısır alım fiyatlarında son dakika! Resmen açıklandı! Mısır fiyatları bugün kaç TL? 23 Ağustos 2022 mısır fiyat listesi.

Mısır alım fiyatlarında son dakika! Resmen açıklandı! Mısır fiyatları bugün kaç TL? 23 Ağustos 2022 mısır fiyat listesi.

Mısır alım fiyatları dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Peki bugün hangi borsada mısır alım fiyatı ne kadar? Mısır alım fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte 23 Ağustos 2022 mısır fiyat listesi...



MISIR FİYATLARI BEKLENDİĞİ GİBİ GELDİ Mİ? 

TMO eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, mısır fiyatlarıyla ilgii değerlendirmesinde çiftçinin beklentisinden düşük olan rakamlar için özellikle İç Anadolu Bölgesi'ni işaret ederek, çiftçinin mısır ekiminden buğday, arpa ekimine yönlendirilmek istenmiş olabileceğine dikkat çekti. Kemaloğlu, "İç Anadolu Bölgesinde ve su kısıtı olan yerlerde mısır yerine bugday, arpa ekin mesajı da olabilir" açıklamasında bulundu.

Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, açıklanan mısır alım fiyatlarıyla ilgili olarak, gelecek sene mısır üretim alanlarının azalabileceğini dile getirdi. Açıklanan düşük fiyatın aynı zamanda karaborsacının iştahını kabartacağını ve mısır fiyatlarının sert artmasına sebep olacağını ileri süren Toy,  twitter hesabından yaptığı paylaşımda konuyla ilgili olarak, "Mısır üreticisi mısırı 5700 TL’ye satarsa önümüzdeki yıl mısır üretim alanlarını epeyce azaltacaktır, anlayacağınız mısır üretmekten kaçınacaktır. Düşük fiyat açıklamanın diğer riski fiyat kelepir olduğunda karaborsacının iştahını kabartır ve sonrasında sert yükselişler olur" ifadelerini kullandı. 

Mısır alım fiyatlarında son dakika! Resmen açıklandı! Mısır fiyatları bugün kaç TL? 23 Ağustos 2022 mısır fiyat listesi.

TMO MISIR ALIMI DETAYLARINI AÇIKLADI 

TMO'nun internet sitesinden paylaşılan bir başka duyuruda ise ülkede mısır hasadının bu ayın ilk haftasında lokal olarak başladığına dikkat çekildi ve mısır alımlarına ilişkin detaylar belirtildi. Açıklamada, ülkede mısır üretiminin geçen yıla göre yüzde 3,7 artışla 7 milyon ton seviyesinde olacağının öngörüldüğü paylaşıldı.  Açıklamada, "Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacak. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO'ya teslim edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak" denildi ve mısır alımlarında da randevulu alım olacağı belirtildi. 

Açıklamada, TMO'ya mısır teslim edecek üreticilerin, alım noktalarında herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için ÇKS bilgilerini güncellemeleri, randevularını mutlaka almaları, ürünlerini randevu alınan günde getirmeleri, anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaralarıyla alım noktalarına gelmeleri, lisanslı depolara ürün teslim edecek üreticilerin bankadan ELÜS işlem emrine izin veren yatırım hesabı açmaları ve en yakın Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) acentelerine başvurarak (kimlik belgesi, yatırım hesabı ve ikamet adresi bilgileri ile birlikte) TÜRİB'e üye olmaları istendi. Ürünün, iş yerlerine ürün sahibi veya vekalet verdiği kişi tarafından getirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI 23 AĞUSTOS FİYAT LİSTESİ

Mısır: 5.562 Türk Lirası 
Mısır İthal Mısır: 1.900 Türk Lirası

Mısır alım fiyatlarında son dakika! Resmen açıklandı! Mısır fiyatları bugün kaç TL? 23 Ağustos 2022 mısır fiyat listesi.

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ 23 AĞUSTOS FİYAT LİSTESİ 

Mısır: 5.350 Türk Lirası/TON

Çiftçinin beklediği haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Taban fiyatı belli oldu!

Bakan Kirişci müjdeyi verdi! Tarım Kredi ürünleri zincir markette de satılacak!

Ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı! Zincir marketler bombayı patlattı! Hemen 23 Ağustos 2022 fiyat listesine bakın...

Tarım Kredi indiriminden sonra zincir marketlerden peş peşe indirim haberi geldi! ŞOK, Migros, Carrefoursa...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön