27 / 04 / 2024

'Mısır Apartmanı müze olsun' imza kampanyası

'Mısır Apartmanı müze olsun' imza kampanyası

Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez, Mısır Apartmanı'nın müze yapılması için Kültür Bakanlığı'na dilekcçe verdiklerini söyledi



Beylikdüzü Belediyesi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ünlü eseri 'Safahat'i, tiyatroda sahnelendi. 'Mehmet Akif Ersoy yaşasaydı bugün ne düşünürdü?' üzerine kurgulanan tiyatroda, şairi Ahmet Yenilmez canlandırdı.

DİLEKÇE VERDİLER
Uğur Uzunok'un yazdığı, Hilali Hasanov'un yönetmenliğini üstlendiği tek perdelik oyun, Safahat'tan yola çıkarak hazırlandı. Eser, Pınarkule ilköğretim Okulu ve Marmara Evleri îhlas Kolej i'nde vatandaşlara ücretsiz olarak sahnelendi. Oyun sırasında arka fonda Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Büyük ilgi gören oyunun sonunda Ersoy'u canlandıran tiyatrocu Yenilmez, şairin vefat ettiği Beyoğlu'ndaki Mısır Apartmanı'nın müzeye çevrilmesi için Kültür Bakanlığı'na dilekçe verdiklerini ve konuyla ilgili imza topladıklarını kaydetti.

MESAJI İYİ ANLAYALIM
'Safahat' adlı oyunu izleyen Belediye Başkanı Yusuf Uzun da, bu ülke topraklarının kolay kazanılmadığmı söyledi. Uzun, "Mehmet Akif Ersoy'un mesajını doğru anlamalıyız. Yazmış olduğu şiir; bağımsızlık, vatan ve millet sevgisinin en güzel ifadesidir. İstiklal Marşımızı bize armağan eden milli şairimizi saygı ve şükranla anıyorum" dedi.

Habertürk


Geri Dön