02 / 05 / 2024

Misis turizmin merkezi olacak!

 Misis turizmin merkezi olacak!

Yüreğir Belediyesi'nin başlattığı 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesi Adana'da ve dünyada ses getiriyor. Kazıların başlaması ile birlikte ortaya çıkan eserler 10 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkmasını sağlayacak.




Yüreğir Belediyesi'nin başlattığı 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesi Adana'da ve dünyada ses getiriyor. Kazıların başlaması ile birlikte ortaya çıkan eserler 10 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkmasını sağlayacak. 2012 yılından bu yana devam eden kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkan eserler, bölgenin önemli bir yaşam merkezi olduğunu belgeliyor. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, projenin amacının, 10 bin yıllık tarihi geçmişi olan Misis'i dünya kültürel mirasına kazandırmak olduğunu söyledi. 


SİT ALANI İÇİNDELER 

Kültür ve Turizm Bakanlığı başkanlığında ve Yüreğir Belediyesi koordinasyonunda, kazılar Roma Eski Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü'nden Prof. Dr. Anna Lucai D'Agata ve Pisa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Giovanni Salmeri konsorsiyumunda devam ediyor. Belediye Başkanı Çelikcan, "Sit alanında ruhsata uygun olmayan yapılar ve olumsuz şartlarda yaşayan vatandaşlarımız var. Kendi sosyal çevrelerinden kopmadan sit alanı dışına taşınacak vatandaşlara her türlü istihdamın sağlanacağı bir yaşam alanı kurmayı hedefliyoruz" dedi. 


CAMİ VE KERVANSARAY 

Ölümsüzlük Şehri Misis projesinin turizm açısından oldukça önemli olduğuna değinen Başkan Çelikcan, "Höyükte 2012 yılında başlayan kazı çalışmaları istikrarlı bir şekilde sürüyor. Ayrıca Kültür Park projesi kapsamında Osmanlı dönemi cami ve kervansarayı ile birlikte iki adet su değirmeninin restorasyonu projesinin başladığı müjdesini de hemşerilerime vermek istiyorum. Arkeolojik park için ise projelendirme çalışmaları devam ediyor" diye konuştu. 



Sabah 


Geri Dön