15 / 05 / 2024

Misis turizmin merkezi olacak

Misis turizmin merkezi olacak

Yüreğir Belediyesi'nin başlattığı 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesi Adana'da ve dünyada ses getiriyor. Kazıların başlaması ile birlikte ortaya çıkan eserler 10 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkmasını sağlayacak.

Açılan Maraş, turizmin merkezi olacak!

KKTC’de önceki gün kısmen açılan Maraş’ta ‘hüzün turizmi’ merkezi haline gelmesi planlanıyor. 46 yıl önce kent sakinlerinin bıraktığı gibi kalan Maraş, açık hava müzesi görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekecek.

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

İzmir Çeşme'de yılın 12 ayı boyunca turizmin canlı kalmasını sağlayacak "termal sağlık merkezi" projesi için imzalar atıldı.

Kapalıçarşı kiralık dükkanla doldu!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, turizmin merkezi haline gelen Kapalıçarşı'da incelemelerde bulundu. Tekin, esnafların kepenk kapattığını, kiralık ilanların arttığını söyledi.

Kağıthane'nin değeri Cendere Deresi projesiyle artacak!

Yatırımların hız kesmediği Kağıthane'de bir yeni proje daha hayata geçiriliyor. Cendere Deresi Çevre Projesi ile Kağıthane turizmin merkezi olacak.

Karahayıt, Termal Kür Merkezi ile cazibe merkezi olacak!

DENİZLİ Valisi Ahmet Altıparmak, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'ye yakınlığı ve termal su kaynakları ile fiziksel tedavi amaçlı gelen turistlere hitap eden Karahayıt Mahallesi'nin bölgenin yenilenecek vizyonu ile termal turizmin merkezi olacağını söyledi.

Veysel Eroğlu: Sandıklı termal turizmin merkezi olacak!

Sandıklı'nın yakın gelecekte termal turizmde dünyanın en meşhur merkezlerinden biri olacağını aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İlçemizin turizm merkezi olması için oteller yapıldı" dedi

Balıkesir turizmin merkezi olmayı hedefliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir Büyük Bir Aile Oluyor" projesinin 4. durağı olan Gömeç ilçesinde yatırımları değerlendirdi.

Sakarya'nın 5 ilçesinde golf ve geriatri merkezi kurulacak!

Mahmut Kösemusul, “Akyazı, Hendek, Sapanca, Taraklı ve Karasu ilçelerimizde golf ve geriatri merkezi, kış sporları, süs bitkiciliği, doğa ve kongre turizmi ile termal turizmin, sahil turizminin canlandırılması noktasında önemli çalışmalar var

World Tourism Forum 4-6 Şubat'ta İstanbul'da!

Her yıl Davos kasabasında yapılan World Economic Forum, ekonomi konusunda en önemli vizyon belirleme merkezlerinden biri. Bulut Bağcı, bu forumu model alarak planladığı World Tourism Forum ile İstanbul'u turizmin merkezi haline getirebilir.

Aziziye Ilıca termal turizmin merkezi olacak!

Ilıca'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 380 konut. 114 işyeri ve bir camii inşaat hızla yükseliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Orhan. "Ilıcamız kabuğunu kırıyor, özlenen ilçe hedefine koşuyor." dedi.

Misis projesi turizmin gözdesi olacak!

Adana'da başlatılan 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesinde sona yaklaşılıyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi'nin bölge ve ülke turizmi açısında oldukça önemli olduğuna değindi.

Misis turizmin merkezi olacak!

Yüreğir Belediyesi'nin başlattığı 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesi Adana'da ve dünyada ses getiriyor. Kazıların başlaması ile birlikte ortaya çıkan eserler 10 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkmasını sağlayacak.

İzmir termal turizmin merkezi olacak!

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Özer Gürbüz, sağlık turizmi kapsamında son yıllarda çok yoğun çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaların Sağlık ve Turizm Bakanlıkları tarafından desteklendiğini belirtti.

Misis turizmin merkezi olacak Haberi

Misis turizmin merkezi olacak


Yüreğir Belediyesi'nin başlattığı 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesi Adana'da ve dünyada ses getiriyor. Kazıların başlaması ile birlikte ortaya çıkan eserler 10 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkmasını sağlayacak. 2012 yılından bu yana devam eden kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkan eserler, bölgenin önemli bir yaşam merkezi olduğunu belgeliyor. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, projenin amacının, 10 bin yıllık tarihi geçmişi olan Misis'i dünya kültürel mirasına kazandırmak olduğunu söyledi. 


SİT ALANI İÇİNDELER 

Kültür ve Turizm Bakanlığı başkanlığında ve Yüreğir Belediyesi koordinasyonunda, kazılar Roma Eski Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü'nden Prof. Dr. Anna Lucai D'Agata ve Pisa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Giovanni Salmeri konsorsiyumunda devam ediyor. Belediye Başkanı Çelikcan, "Sit alanında ruhsata uygun olmayan yapılar ve olumsuz şartlarda yaşayan vatandaşlarımız var. Kendi sosyal çevrelerinden kopmadan sit alanı dışına taşınacak...