İş Fırsatları

MİT'ten ilginç iş ilanı! İşte MİT'te çalışmanın koşulları

Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) yapılan açıklamada kuruma personel alınacağı bildirildi. MİT'in resmi internet sitesinde paylaşılan ilginç iş ilanında “Peşindeyiz ve seni iyi tanıyoruz” sloganı dikkati çekti.Kurumun "Peşindeyiz ve seni iyi tanıyoruz” sloganına yer verdiği ilan görenlerin dikkatini çekti

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) resmi internet sitesinden videolu bir iş ilanı duyuruldu. Kurumun "Peşindeyiz ve seni iyi tanıyoruz” sloganına yer verdiği ilan görenlerin dikkatini çekti.

MİT'in ilanına göre; dil uzmanı, istihbarat uzmanı, koruma ve emniyet memuru ve mühendis görevlerinde personel alınacak. MİT’te bu görevlerde bulunmak isteyen vatandaşlar özgeçmişlerini siteye yüklüyor ve sonrasında MİT uygun bulursa kendilerine dönüyor.

İSTİHBARAT UZMANI OLMANIN KOŞULLARI

1-35 yaşını doldurmak.
2-Üniversiteyi bitirmiş olmak.

3-Sınav sonuçları 2017 yılı ve sonrasına ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dışında kalan ve YDS kapsamındaki dillerin birinden 60 ya da üzeri YDS puanı almak.
4-2017 yılı ve sonrasında girilen İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinin birinden 70 veya üzeri YDS puanı almış olmak ya da İngilizce için 70 veya üzeri YDS puanına karşılık gelen TOEFL IBT sınav sonucunu bulundurmak.

MİT'TE İSTİHBARAT UZMANININ TAŞIMASI GEREKEN ÖZELLİKLER

1-Analitik zekaya sahip olma ve yaratıcı düşünebilme,
2-Yönetme-yönlendirme,
3-Güçlü yazılı-sözlü iletişim becerisi,
4-Yüksek sorumluluk sahibi olmak,
5-Stres altında çalışabilme,
6-Detaylara önem verme,
7-Pratik ve hızlı düşünebilme,
8-Uzun ve yoğun çalışma saatlerine dayanıklılık,
9-Ketumiyet.

VÜCUTTA DÖVME YASAK, EN AZ MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNU OLUNMALI

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) sitesinde personel alımına ilişkin sık sorulan sorular da yer alıyor. Bu sorulara verilen cevaplara göre, dövmesi olan vatandaşlar MİT’te işe giremiyor.

Eğitim durumuna ilişkin ilkokul mezunu birinin sorduğu soruya MİT’in sitedeki yanıt şu şekilde:

 

“Dil uzmanı branşı duşında olmak üzere, en az meslek yüksekokulu mezunu olmanız gerekiyor. Dil uzmanı branşında ise İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca İngilizce, ve Hollandaca dışında kalan diller için en az ortaöğretimi (lise) tamamlamış olmanız gerekir.

Haliç Üniversitesi personel alacağını duyurdu

100 bin kişiye iş imkanı! Üstelik KPSS şartı yok...

Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımı yapılacak! Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımına nasıl başvurulur? İşte detaylar