02 / 05 / 2024

Mobilya döşemecilerinin işleri yüzde 100 arttı

Mobilya döşemecilerinin işleri yüzde 100 arttı

Eskiyen koltuk, oturma grubu gibi mobilyalarını ekonomik durgunluk nedeniyle değiştirmek istemeyenler,
döşemecilere giderek mobilyalarını yeni kumaşla kaplatarak çok daha ucuza yeniletmeyi tercih ediyor



Konya Mobilyacılar Sanayisinde ev mobilyası döşemeciliği yapan Necati Eraslan, kriz öncesi sabit gelirlinin bile
eskiyen mobilyalarını tamir ettirmek yerine yenisini almayı tercih ettiğini belirtti.

Ancak krizin etkisini gösterdiği yaklaşık son bir yıldır vatandaşların tasarrufa yöneldiğini, mümkün olduğu kadar az para harcama eğiliminde olduğunu anlatan Eraslan, bu durumun kendisini mobilya sektöründe de gösterdiğini ifade etti.

Eraslan, mobilya imalatı yapan firmaların, azalan satışlar nedeniyle fiyatı olabilecek en düşük seviyelere indirdiğini, buna rağmen mobilya sektörünün eski satış hızını yakalayamadığını vurguladı.

İŞLERİ YÜZDE 100 ARTTI
Yeni mobilya almak yerine eski mobilyasını tamir ettirmek veya yeniletmek isteyenlerin mobilya döşemecilerine gelmeye başladığını dile getiren Eraslan, şunları kaydetti:
"Eskiyen koltuk, oturma grubu gibi mobilyalarını ekonomik durgunluk nedeniyle değiştirmek istemeyenler, döşemecilere giderek mobilyalarını çok daha ucuza yeniletmeyi tercih ediyor. İşlerimiz ekonomik kriz öncesine göre yüzde 100 arttı. Bir oturma grubunun yenisinin fiyatı 5 bin liraya kadar çıkarken, evlerde eskiyen oturma grubu ise 800 lira ile 1500 lira arasında ödenerek yeni bir kumaşla kaplatılabiliyor. Döşemecilerin tercih edilmesinin bir nedeni de, yeni satılan mobilyalarda, firmaların piyasa koşullarında birbirleriyle rekabet
edebilmeleri için daha ucuz ve kalitesiz kumaş kullanmaları. Bu nedenle eskiyen koltuk ve oturma gruplarına yeniden döşeme yapılırken, çok daha güzel ve kaliteli kumaş kullanılabiliyor. Kumaşı tamamen değişen bir koltuk takımı, kumaş tercihine göre yenisinden daha kaliteli ve daha güzel hale gelebiliyor. Hem de yeni
alınacak mobilyanın en çok yarı fiyatına..."

Eraslan, yeni mobilya almak için çok yüksek bedeller ödemek istemeyenler ve bütçesi yeni mobilya almaya yetmeyenler kadar, eski klasik koltuk takımlarını atmaya kıyamayanların da döşemecilerin müşterileri arasında yer aldığını anlattı.

Yenilenecek mobilyalar için çok farklı kumaş alternatifleri olduğunu belirten Eraslan, döşeme kumaşlarının metre kare fiyatının ise 15 ile 70 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi. (A.A)


Geri Dön