Sektörel

Mobilya sektörünün öncü dernekleri MOSFED için bir araya geldi!

‘Mobilya Federasyonu’ için bir araya gelen mobilya sektörünün öncü isimleri, bundan sonraki süreçte MOSFED adı altında (Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu) Türkiye mobilyasını, Türkiye’de ve dünyada hak ettiği platformlara taşıyacak

Son yıllarda birçok başarılı işe imza atan Türkiye mobilya sektörü, sektöre ivme kazandıracak yepyeni bir birlikteliğe imza attı. Uzun süredir çalışmaları süren ‘Mobilya Federasyonu’ için bir araya gelen mobilya sektörünün öncü isimleri, bundan sonraki süreçte MOSFED adı altında (Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu) Türkiye mobilyasını, Türkiye’de ve dünyada hak ettiği platformlara taşıyacak.


Türkiye mobilya sektörünün öncü isimlerini bir araya getiren Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu MOSFED’in kuruluş çalışmaları tamamlandı. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER, Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği MAKSDER, Mobilya Sanayicileri İthalat ve İhracatçıları Derneği MOBDER, Ofis Mobilyaları Sanayi ve İşadamları Derneği OMSİAD, Ahşap Mutfak ve Banyo Mobilyası Sanayici ve İthalatçıları Derneği MUDER, Mobilya Sanayi ve İşadamları Derneği MOBSAD’ın kuruculuğunda hayata geçirilen MOSFED, sektörün ilk federasyonu olma özelliğini de taşıyor. 


Kurucu Başkanlığı’nı aynı zamanda Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER Başkanı da olan Ahmet Güleç’in yapacağı Federasyon’un Yönetim Kurulunda ise; Engin Küçük, Murat Tunç, Seyfi Cahit Ayaskan, Munis Tezbaşaran, Ercan Ata ve İsmail Doğan var.


Türkiye mobilyasını temsil eden derneklerin, daha güçlü bir yapıya sahip olmak amacıyla başlattıkları girişimin bir sonucu olan, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED)’in, mobilya sektörüne yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.  Konuyla ilgili olarak MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye mobilya sektörünün 2023 hedeflerine ulaşması konusunda, yeni kurulan federasyonun çok önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtiyor ve ekliyor; “Türkiye mobilya sektörü, son 10 yılda ortaya koyduğu başarılı performansı hız kesmeden devam ettiriyor. Türk mobilyacısı son 10 yılda olduğu gibi bundan sonraki süreçte de işine ve Türkiye mobilyasını dünya standartlarına çıkarmaya odaklanmış durumda olacak. Sektörün ihtiyaç duyduğu tasarım odaklı üretim, satış, pazarlama ve bu alandaki araştırma, geliştirme, analiz ve raporlama çalışmaları, kurmuş olduğumuz federasyonun en önemli hedefleri arasında yer alıyor. Federasyonumuz, mobilya sektöründe 10 milyar Dolar ihracat, 25 milyar Dolar üretim kapasitesi hedefimiz için önemli bir adımdır.”  


Türkiye mobilya sektörü 10. Kalkınma Planı toplantıları sırasında, Kalkınma Bakanlığı tarafından, 2023 hedefleriyle ilgili olarak düzenlenen 6 milyar Dolar’lık ihracat hedefini, kendi isteğiyle 10 milyar Dolar’a çıkarmış durumda. Geride bıraktığımız 10 yıl içerisinde ise sektör, ihracat tutarını 350 milyon Dolar’dan, 2.2 milyar Dolar’a çıkararak 7 misli bir büyüme sergiledi.


Son 10 yılda dünyada Çin’den sonra en büyük artışı göstererek Türkiye mobilyasını dünya standartlarına ulaştıran Türk mobilyacıları, İstanbul, Ankara, İnegöl, Kayseri, İzmir başta olmak üzere 61 ilde mobilya üretimi yapmakta. Türkiye bir mobilya ülkesidir mesajını yaymaya çalışıyoruz. Üyesi olduğumuz, Avrupa Mobilya Sanayicileri Federasyonu  (EFIC) ve Asya Pasifik Mobilya Üreticileri Federasyonu (CAFA) platformlarında da hep bu vurguyu yapıyoruz. 


Biliyoruz ki, gelecek dönemde yeni işbirliklerinin kurulması kaçınılmaz oldu ve MOSFED’in sektör oyuncularına yeni fırsatlar doğuracağını ifade eden Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Malumunuz, mobilya sektöründe başı çeken gelişmiş ülke pazarları daha kaliteli ürün istiyor. Daha çok tasarımla bezenmiş ürün istiyor. Daha fazla tanınırlık, bilinirlik istiyor. Ölçek ekonomisi mantığıyla bütün bunların üstesinden gelebiliyorsunuz. İşte Federasyonumuza bu noktada büyük görevler düşüyor. Sektör temsilcilerini aynı platformda buluşturan MOSFED, sektöre yönelik doğru adımların atılması konusunda çalışmalar yürüterek sektöre kılavuzluk edecek ve sesimizin daha güçlü çıkmasını sağlayacak.” dedi.