02 / 05 / 2024

Mobilyacı iş adamları derneği Şinik Organize Sanayi bölgesini gezdi!

Mobilyacı iş adamları derneği Şinik Organize Sanayi bölgesini gezdi!

Mobilyacı iş adamları derneği başkanı Alper Bektaş ve yönetim kurulu üyeleri Cem Çapkınoğlu, Zafer Ofluoğlu, Okan Gündoğdu, Şinik Belediye Başkanı Cemil Pehlivan ve Şinik Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Kudret Aslan Şinik Organize Sanayi bölgesini gezdi



Şinik Belediye Başkanı ve OSB Müdüründen Şinik OSB’si hakkında, mobilyacılara yönelik yer tahsisi konusunda detaylı bilgileri alıp, yapılması gereken çalışmaları belirlediler.


MOBİAD Başkanı Alper Bektaş Üretim konusunda yer sıkıntısı yaşayan mobilyacıların sorunlarına çözüm aradıklarını dile getirdi.


Alper Bektaş: Dernek çatısı altında başlayan bu birleşme ile sektörde iş yapan iş adamları artık birbirini daha iyi tanıyacaktır.


Dağınık halde bulunan mobilya üreticileri bir çatı altında toplanarak, hem firmalar hem şehrimiz birçok avantaj elde edeceklerdir.


OSB’de yer alarak üreticiler bölgesel teşviklerden yararlanılabilecektir. Teşvik yasasına göre Trabzon 4. Bölgededir. Fakat OSB’de bulunan üreticiler 5.bölgenin avantajlarından yararlanabilecektir.


Bir arada bulunan üreticiler birbirlerine iş yaptırabileceklerdir. Fason üretim noktasında avantajlı konuma geleceklerdir.


Şinik OSB’de Mobilyacılara yönelik yer tahsisi ve fiziki şartlar sağlanırsa hem işsizliğe çare olabileceğiz hem de mobilya sanayisinin gelişimine, seri üretime geçişe ve bunların neticesinde bölge ekonomisine katkı sağlayabileceğiz.


Bütün mobilyacıları organize sanayi bölgesinde üretim yapmaya davet ediyoruz.


Cemil Pehlivan: Şinik Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesi için çok önemli olan bağlantı yolunun kamulaştırılması için 4 milyon TL Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulmuş ve onaylanmıştır. Bu paranın acilen çıkarılması Şinik Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesini sağlayacak.


Ayrıca %98 oranında kum vasıflı olan, parsellerde bulunan ve boşaltılması gereken malzeme farklı dolgu yerlerinde kullanılabilir. Böylece hem OSB’de yer sahibi olacak sanayicilerin daha az masraf yapması hem de bölgenin daha cazip olması sağlanabilir.


Kudret Aslan: Bölgede toplam sanayi parseli alanı 253.060,05 m2 olup, sanayi parseli sayısı 48’dir. Alt yapı çalışmaları hızla devam etmektedir. 2014 yılında altyapı çalışmaları bitecektir. Bölgeyi devlet karayoluna bağlayacak ve projenin gerçekleşmesi için hayati öneme sahip bağlantı yolunun bölge imar planı içerisine alınarak, kamulaştırılması yapılıyor. En kısa zamanda yol sorunu da çözülecektir. Şinik Organize Sanayi Bölgesi ve dolayısıyla Trabzon’umuzun gelişmesi için son derece önemle üzerinde durulması gereken konudur. 



Geri Dön