02 / 05 / 2024

Mobilyacılar KDV indirimi taleplerini Başbakan'a iletti

Mobilyacılar KDV indirimi taleplerini Başbakan'a iletti

Mobilya sektörü temsilcileri olarak, KDV'nin yüzde 18'den 8'e indirilmesi taleplerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Devlet Bakanı Nazım Ekren'e iletti.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mobilya Sektör Meclisi Başkanlığını yürüten, Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, küresel mali kriz ile birlikte mobilya sektöründe de bir gerileme yaşandığını söyledi. Doğan, "Sektörümüzdeki dernek veya temsilcilerinden aldığımız bilgilere göre, kriz nedeniyle yüzde 40-50 arası bir iş kaybı olduğu kanaatini taşıyoruz" dedi. Son günlerde özellikle otomobil, konut ve beyaz eşya sektörü için hükümetin hazırladığı ekonomik paketlerde kriz giderici bazı önlemler alındığını anımsatan Doğan, şunları kaydetti:



"Özellikle dayanıklı tüketim malı üreten ve satan bizlerin de bu kriz paketlerinden yararlanması için girişimlerde bulunduk. Öncelikli sorunumuzun, sektörümüzde haksız rekabete ve kayıt dışılığın artışına da neden olan KDV sorununun giderilmesi olduğunu belirterek, KDV indirimi talebinde bulunduk. Başbakanımız ile özellikle karşılıklı görüşme fırsatı bularak, sektörümüz ile ilgili raporu ve KDV indirimi talebimizi ilettik."Bu rapor ve taleplerini birçok Bakana da ilettiklerini dile getiren Doğan şöyle devam etti:



"Son olarak, 20 Mart Cuma günü İstanbul'da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'i ziyaret ettik. Ziyaretimizi, sektörümüzün dernekleri MOSDER, MOBDER, MOBSAD, MUDER ve OMSİAD başkanları ile birlikte yaptık. Sayın Başbakan Yardımcımıza, sektörümüz ile ilgili bilgileri ve sorunları aktardık. Özet olarak, 7 milyar dolarlık bir sektörde, 62 bin firma olduğumuzu, bunun 30 bininin üretici olduğunu, 250 bin kişiye istihdam sağladığımızı, emek yoğun olan bir sektör olduğumuzu, dış ticaret açığı vermeyen, ülke ekonomisine önemli katkıları olan bir sektör olduğumuzu belirttik. KDV nin yüzde 18'den 8'e düşürülmesi gerektiğini, stoklarımızın aşırı derecede şiştiğini, bunların satılmaması durumunda vergi kazancının da olamayacağını, ciddi bir işçi çıkarma aşamasında olduğumuzu söyledik. KDV'nin, en azından yıl sonuna kadar yüzde 8 uygulanmasını ve kayıt altına girecek satışlar ile aslında vergi kaybının da olmayacağını net olarak ifade ettik."



Davut Doğan, Başbakan Yardımcısı Ekren'in sorun ve önerilerini samimi bir şekilde dinleyip not aldığını, konuyu Maliye Bakanı ve Hazine Müsteşarı ile görüşüp en kısa sürede kendilerine bilgi vereceğini söylediğini sözlerine ekledi.


Geri Dön