01 / 05 / 2024

Mobilyacının gözü Afrika pazarında

Mobilyacının gözü Afrika pazarında

Küresel krizle birlikte Avrupa pazarı daralan üreticiler, yeni pazarlar aramaya başladı. Yapılan pazar arama çalışmalarında ise en fazla dikkat çeken Afrika oldu



Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) araladığı Afrika pazarı kapısından mobilyacılar da yararlanmak istiyor. Önümüzdeki günlerde Türk mobilyaları Afrika ülkelerinde görücüye çıkacak. Heyetler halinde Güney Afrika ülkelerine gidecek mobilyacılar, burada Türk ürünlerini sergileyerek iş bağlantıları yapacak.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) de ağustos ayı içerisinde Güney Afrika'nın en kalabalık şehirlerinden birisi olan Johannesburg'a heyet gönderecek. MOSDER Başkanı Nazif Türkoğlu, mobilyacılar olarak küresel krizle birlikte daralan Avrupa pazarının ardından gözlerini Afrika pazarına diktiklerini ve bu pazardan pay almak istediklerini açıkladı. Afrika'ya geçtiğimiz aylarda öncü bir heyet göndererek pazar incelemesi ve araştırması yaptırdıklarını dile getiren Türkoğlu, 10-12 Ağustos tarihlerinde de kalabalık bir heyetle Johannesburg'a giderek burada Türk mobilyalarını sergileyeceklerini bildirdi. Türkoğlu, "Güney Afrika'daki dernek ve sanayi odaları gibi kuruluşların yanı sıra işadamlarıyla çok yakın bir ilişki içerisindeyiz. Çünkü Afrika pazarı, bakir bir yer. Mobilyalarımızı bu ülkelerde görücüye çıkartarak Afrika pazarından mobilyacılar olarak biz de payımızı alacağız." dedi. Afrika'nın gelişmeye açık bir ülke olduğunu hatırlatan Türkoğlu, Türkiye'nin yaklaşık 100 yıl önceki konumunda olan Afrika'da mobilyacıların çok ciddi iş bağlantıları yapabileceğini söyledi.

Serhat Mobilya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Akkaş da, Afrika'nın bakir bir pazar olduğunu, daralan Avrupa pazarına alternatif olabileceğini dile getirdi. Ladin Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Böyük ise Türkiye'nin yıllardır Avrupa ve Ortadoğu pazarının kapılarını aşındırdığını ve artık Afrika pazarına açılmanın zamanının geldiğini dile getirdi.
ZAMAN/Musa Özyürek 


Geri Dön