28 / 04 / 2024

Model House'tan nefes alan ve sağlıklı prefabrik evler!

Model House'tan nefes alan ve sağlıklı prefabrik evler!

Sarı çamdan yapılan prefabrik evlerin nefes aldığını ve daha sağlıklı olduğunu belirten Model House Şirket Müdürü Metin Özdemir, 3 santimlik karbonlu strafor ve taş yünü ile panellere izolasyon yaptıklarını aktararak sıcaklık avantajı olduğunu söyledi.



Sarı çamdan yapılan prefabrik evlerin nefes aldığını ve daha sağlıklı olduğunu belirten Model House Şirket Müdürü Metin Özdemir, 3 santimlik karbonlu strafor ve taş yünü ile panellere izolasyon yaptıklarını aktararak sıcaklık avantajı olduğunu söyledi. 


Türkiye'de de yavaş yavaş artan prefabrik evlerle ilgili Model House Şirket Müdürü Metin Özdemir açıklama yaptı. Prefabrik evlerin sarıçamdan yapıldığı için nefes alan ve sağlıklı olduğunu söyleyen Metin Özdemir, "Yapının büyüklüğüne göre 10 ila 20 gün arasında teslim ediyoruz" dedi. Özdemir, prefabrik evlerin avantajları Habervaktim okuyucularıyla paylaştı. 


SAĞLIKLI VE DAHA UZUN ÖMÜRLÜ 

"İnsanlar bu konuya yabancı oldukları, bilemedikleri için genelde prefabriği tercih ediyorlar" diyen Metin Özdemir, "Bunu tercih ederken düzgün firmayı bulmaları gerekiyor. Bizim yaptığımız evler deprem evi geçtiği için çok önemli. Ayrıca sarıçam ağacından inşa ediyoruz, sarıçam insanlık tarihinin en eski ağaçlarından birisi. Bu da daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olmasına neden oluyor. Normal bir dairenin ömrü 60-70 yıl olurken bu evlerin ömrü 100 yılı rahatlıkla deviriyor" ifadelerini kullandı. 


RUHSATLA MALİYET ARTIYOR 

Prefabrik evlerin betonarme evler kadar maliyetli olmadığını belirten Özdemir, "Ruhsat gerekmiyor genel itibariyle ama bazı bölgelerde gerekebiliyor. Ruhsatlı olduğu zaman maliyet biraz daha artıyor, belediye harcı filan derken fiyat artıyor. Genelde ruhsatsız şekilde yapılıyor ama isteyen ruhsatlıda yapabiliyor. Bu güne kadar yaptığımız tek bir evde bile ruhsatla ilgili sıkıntı çıkmadı. Birde böyle bir ihtimal karşısında evlerin söküle bilirliği olduğu için geri dönüş ihtimalide oluyor. Olduğu yerden kaldırıp başka bir yere sevkiyat yapabiliyorsunuz betonarme gibi olduğu yerde sabit kalmıyor" dedi. 


10 İLA 20 GÜN ARASINDA TESLİM 

Bilgisayar ortamında müşterinin zevkine göre tasarladıkları evi hazır bir şekilde teslim ettiklerini söyleyen Özdemir, "Müşteri ne istiyorsa onu bilgisayar ortamında tasarlıyoruz, planlamasını yapıyoruz, imalatını yapıp uygulamayla birlikte yerinde montajını yapıp teslim ediyoruz. Anahtar teslim olduğu zaman müşterilerimiz bir su basman atıyorlar, eğer onu atacak imkânları yoksa o konuda da yardımcı oluyoruz. Su basmandan sonra yerinde uygulamasını yaparak yapının büyüklüğüne göre 10 ila 20 gün arasında teslim ediyoruz. Biz evleri bitirdiğimizde müşterilerimiz yalnızca dış bağlantılarını yapıyorlar. Ondan sonra kapıyı açıp temizliğini yaparak eşyalarını yerleştiriyorlar" diye konuştu. 


SONUÇ VE FİYAT KESİN 


Prefabrik evlerde fiyat ve sonucun değişmediğini aktaran Metin Özdemir şunları söyledi: "Metre karesine göre geçen yılki maliyetimiz 750 liraydı, bu sene anahtar teslim fiyatı 800 TL'den başladı. Malzeme değişkenliğine göre evlerin fiyatları artıyor veya azalıyor, prefabrik evlerin en büyük avantajı firmayla anlaştıktan sonra cebinizden çıkacak para ve sonuç bellidir. Ama betonarmede böyle olmuyor hiçbir zaman, hesapladığınızda 150 bin lira maliyet çıkıyor iş bittiğinde 250 bin lirayı bulmuş olabilirsiniz. Bizim panellerimizin içinde 3 santimlik karbonlu strafor ve taş yünü vardır, yani duvarların arası tam dolu. Dış cephe kaplamada ise amerikan siding mevcut ve yapının içi alçıpanla kaplıdır. İzolasyonu yüksek evlerdir ve bu evler nefes aldığı için daha sağlıklıdır. 


GÖLBAŞI BÖLGESİNDE YOĞUNLUK VAR 

İnsanlar araştırıp geliyor bizi buluyorlar, çünkü Ankara'da bu işi yapan fazla yer yok. Ağır bir işçiliği olduğu için bizi buluyorlar. Ankara'da genelde Gölbaşı'nda çok yapıyoruz ama değişiyor köylere yapabiliyoruz. Mesela Çankırı'da bir köye yapıyoruz, Kalecikte bir köye yapabiliyoruz. Bu sene genelde Gölbaşı yoğunluklu oldu, birde ustayla inşaatta uğraşmak zor oluyor, bütün işler bizim bünyemizde olduğu için biz giriyoruz tertemiz evi teslim edip çıkıyoruz."


Haber Vaktim


Geri Dön