01 / 09 / 2024

Modern tasarım mağazaları ve adresleri!

Modern tasarım mağazaları ve adresleri!

Tasarım dünyasına yön veren, Republica reklam ajansının başkanı ve 34 Mag"in yaratıcısı Murat Patavi"nin 2006 yılında hayata geçirdiği Haaz, Teşvikiye"deki yeni adresine taşındı...  



1. œHaaz vermeye devam! Tasarım dünyasına yön veren, Republica reklam ajansının başkanı ve 34 Mag"in yaratıcısı Murat Patavi"nin 2006 yılında hayata geçirdiği Haaz, Travelmodus.com"un kurucusu ve yeni yerler keşfetmeye doymayan seyahat uzmanı Özlem Avcıoğlu ile birlikte güçlenerek sıradışı konseptiyle Teşvikiye"deki yeni adresine taşındı. İki katlı yeni mağazası Mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından tasarlanan Haaz, zamansız dekorasyon anlayışıyla, tasarımın sıradışı mükemmelliğini ve sanatın farklı dokularını birleştiren bir konsept mağaza. Dünyanın farklı kültürlerinden toplanmış yepyeni bir koleksiyon, Haaz"ın sevdiğimiz ürün karmasıyla birleştirilmiş.
Tel: (0212) 230 96 00.

2. Bu Nicol"ün tutkunu olabilirsiniz
40 yıla yakın bir süredir ofis mobilyaları sektöründe yer alan Delta Mobilya tarafından Kuruçeşme"de Cenevizlilerden kalma 1500 m2"lik tarihi bir yapıda açılan Nicol, œzamansız tasarımlar olarak tanımlayabileceğimiz mobilya, tekstil, aydınlatma, cam, kemik ve bronz aksesuvarları çatısı altında topluyor. Vladimir Kagan"ın 1950"lerden bu yana süregelen tasarım serüveninin ürünleri, Ralph Pucci"nin bünyesinde bulunan ve œyaşayan efsane diye adlandırılan Jens Risöm"ün tasarımları, Terzani aydınlatmaları, Paul Mathieu, Kevin Walz, Andree Putman, Patrick Naggar, Herve van der Straeten ve Aziz Sarıyer"in ikonik tasarımları, tarihi bir dokunun içinde kalbinizi çalıyor. Tel: (0212) 887 19 70.

3. Plastik cumhuriyeti
Ofis mobilyalarında Casamania, Offect, Emmegi, Teknion gibi markaların temsilciliğini yürüten Neotek, Nişantaşı Mim Kemal Öke Caddesi"nin keyif durakları arasına eklendi. Yeni mağazada hem ev hem de ofis için mobilya ve aksesuvarlar bulabilirsiniz ama burada sergilenen markalar arasında öncelik Kartell"in. Plastiği bir elmas gibi işleyen ilk marka olan Kartell"in Ron Arad, Patricia Urquiola, Enzo Mari, Philippe Starck, Vico Magistretti imzası taşıyan ürünleri, hafiflikleri, dayanıklılıkları ve şeker gibi renkleriyle farklılaşıyor.
Tel: (0212) 246 63 68.

Üç boyutlu seramikler Dünyaca ünlü tasarımcımız Defne Koz, VitrA markası için yepyeni bir seramik koleksiyonuyla karşımıza çıktı. Adı 4D olan koleksiyonunun en büyük özelliği, motiflerindeki 3 boyutlu etki. œAslında seramik iki boyutlu ve soğuk bir materyal ve ben buna dokusuyla ve gölgeleme tekniğiyle hayat vermeye ve başka bir boyut katmaya çalıştım, diyen Koz, yeni karolarında geçmişimize özgü renkler ve motifleri çağdaş bir yorumla kullanmış.
MELDA NARMANLI çİMEN/Radikal


Geri Dön