Genel

MOL iflas eden Hertie'yi aldı

Türkiye'deki ilk mağazasının açılışında izdiham yaşanılan Merter Markalar Birliği'nin yarattığı MOL, iflas eden Alman perakende zinciri Hertie'yi aldı.

74 mağazalı zincirin 6 mağazasını 6 milyon dolara alan MOL, bu sayıyı 40'a çıkaracak. MOL'ün CEO'su Özdemir, "30 Nisan'da 4 ülkede 10 MOL birden açacağız" dedi

Almanya'nın en büyük zincirlerinden olan ve ekonomik kriz nedeniyle iflas eden Hertie'nin mağazalarını Merter Markalar Birliği önderliğinde 78 hazırgiyimcinin biraraya gelerek oluşturduğu MOL alıyor. Ülke genelinde 74 mağazası bulunan zinciri almak için masaya oturan MOL, ilk aşamada 6 mağazayı 6 milyon dolarlık yatırımla MOL by Hertie adıyla açacak. İlk 6 mağazanın test amaçlı olarak açılacağını ve yakında bu sayının 40'a çıkacağını söyleyen MOL CEO'su Oktay Özdemir, "Mağaza başına 1 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Hertie'yle isim hakkını satın alma konusunda bir çalışma yapmadık. Zaten bu kriz ortamında yabancıların tek hedefi mevcut sistemlerini yürütebilecek bir işbirliği gerçekleştirmek" dedi.

1 Mart'ta anlaşmanın tamamlanmasını beklediklerini belirten Özdemir, "Kazakistan'da 7 AVM'si olan, Suriye'de de bu işe yatırım yapmak isteyen bir grupla satın alma görüşmelerimiz sürüyor. İsviçre'de ise krizden etkilenen bir zincirle görüşüyoruz. Kazakistan'da 10 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. 30 Nisan'da 4 ülkede 10 MOL'ü açacağız" diye konuştu.

Libya'dan davet

Almanya'daki MOL mağazalarını Bavyera Eyaleti'nde açacaklarını ve ekonomi bakanlığından büyük destek gördüklerine dikkat çeken Oktay Özdemir, Alman yetkililerin çalışacaklara oturma izni verilmesinden yatırım desteğine kadar çok sayıda konuda yardımda bulunma sözü verdiğini aktardı. Krizden etkilenen birçok markanın kendileriyle görüştüğüne de dikkat çeken Özdemir, "Afganistan'dan bile MOL açmak için talep geldi. Libya'dan kamu ihaleleri için 1 milyon adetlik siparişi verildi" açıklamasını yaptı.

13 şehir MOL'lere üretim yapacak

MOL'ün kriz ortamında yerli üreticiler için bir fırsat yarattığını belirten Oktay Özdemir, "Anadolu'da Antalya, Bursa, Denizli gibi şehirlerde 13 kümelenme yaptık. Buradaki işletmeler hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki MOL mağazalarına üretim yapacak bu sayede çarklar dönecek" dedi.

2008'DE 30 MİLYON EURO ZARAR AÇIKLADI

Türkiye'deki ilk mağazasını Kurtköy'de olaylı ve izdihamlı bir şekilde açan MOL, 30 Mart'ta ülkede 10 mağazayı da aynı anda hizmete sunacak. MOL'ün aldığı Hertie bağlı olduğu İngiliz finans şirketi Dawney Day Group'un krizden etkilenmesi nedeniyle geçen yıl 30 milyon euro zarar açıklamıştı.

Vatan