Ekonomi

Moody's’ten 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ‘ciddi zorluk’ uyarısı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's dünya çapında toplamda 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ciddi zorluk uyarısı yaptı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's analistleri yaptıkları son dakika açıklamasında, 2021'de onaylanmış olan on milyarlarca dolarlık kredinin keskin bir biçimde artan faiz maliyetleri ve yavaşlayan ekonomi sebebiyle 1,4 milyon dolarlık özel kredi sektörünün "ilk ciddi zorluğuyla" karşı karşıya olduğu uyarısını yaptı.

Moody's'in sektörün en büyük oyuncuları arasında yer alan Ares ve Owl Rock tarafından yönetilen fonları öne çıkaran uyarısı, 2022 yılında finansal piyasalar sıkılaşmadan önce yeni müşteri kazanmak için yarışan kredi verenlerin karşılaştığı zorluklara da değindi.

Verilen detaylara göre, bu krediler büyük ölçüde faiz oranlarının sıfıra yakın olduğu ve ABD'de ekonomik büyümenin hala hızla devam ettiği bir dönemde onaylandı. O ortam ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ABD enflasyonunu düşürmek için faiz oranlarını agresif bir biçimde yükseltmeye başlamasıyla beraber ortadan kayboldu.

Not düşürme gelmedi

Aktarılan detaylara göre, Moody's analistlerinden Christina Padgett, "Makro ve piyasa koşullarında yaşanan bu değişim, banka dışı özel kredi verenlerin durgunluk ve borçlu temerrütlerindeki artışla başa çıkma becerilerinin sektör çapında ilk testine işaret edecek" diye konuştu.

Moody's bir uyarı yapmış olsa da, iş geliştirme şirketleri şeklinde isimlendirilen halka açık kredi araçları konumundaki Ares veya Owl Rock fonlarından herhangi birinin notunu veya kredi görünümünü düşürmedi.

Paylaşılan detaylara göre, özel kredi sektörü, büyük ABD bankalarının kaldıraçlı satın alma işlemlerine olan risklerini azalttığı 2008 yılı mali krizinden bu yana önemli ölçüde değişti. Ares gibi özel kreditörler ilk başta finanse edecek küçük ve orta ölçekli devralmalar bulmaya odaklandı.

Ayrıca verilen bilgilere göre, zaman içinde daha büyük anlaşmaları hedeflemeye başladı. Söz konusu bu değişim, koronavirüs salgınının derinliklerinde gruplara milyarlarca dolarlık satın alma kredileri sağlamak amacıyla ateş gücü veren bir bağış toplama saldırısı ile teşvik edildi.

Özel kredi veren şirketlerin 2021 yılında üstlenmiş oldukları kredilerin çoğu riskliydi. Verilen detaylara göre, bazı krediler, bankaların finanse edemediği kârsız şirketlere verilirken; söz konusu şirketin yinelenmiş olan gelirlerine ve gelecekteki kârlara ilişkin iddialı projeksiyonlara dayanıyordu.

Almanya işçi alımı için düğmeye bastı! 1.98 milyon personel alınacak! Fırsatlar başlıyor!

Araç sahiplerine bayram öncesi kötü haber! Pazartesi günü yine zam geliyor! Hemen bakın!

Aşırı sıcak havalarda bunları sakın aracınızda unutmayın, her an patlama riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz!