28 / 04 / 2024

Mor Gabriel Manastırı AB'nin gündeminde

Mor Gabriel Manastırı AB'nin gündeminde

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Mor Gabriel Manastırı yöneticileri ile köylüler arasındaki arazi anlaşmazlığı davasını AB'nin ve Almanya'nın da yakından takip ettiğini söyledi



Güneydoğu gezisi kapsamında Midyat'a gelen Büyükelçi Cuntz, Federal Meclise bu konu ile ilgili sundukları ortak bildirgede bin 600 yıllık Mor Gabriel Manastırı'na ait toprakların kaybolması konusunda endişe taşıdıklarını belirttiklerini bildirdi. Cuntz, "Umuyoruz ki bu dava ile ilgili olumlu karar verilebilir, olumlu adımlar atılabilir" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Mor Gabriel'i tüm Avrupa takip ediyor
 

Almanya'nın  Ankara  Büyükelçisi Eckart Cuntz, Mor Gabriel Manastırı yöneticileri ile köylüler arasındaki arazi anlaşmazlığı davasını sadece Türkiye'nin değil, AB'nin ve Almanya'nın da yakından takip ettiğini söyledi. Güneydoğu gezisi kapsamında Midyat'a gelen Büyükelçi Cuntz iki dava ile ilgili olumlu sonuç alındığını, ikisinin de Yargıtay aşamasında olduğunu hatırlatarak, `Umuyoruz ki bu dava ile ilgili olumlu karar verilebilir. Olumlu adımlar atılabilir. Ve bununla birlikte yine bir güven, bir teminat verilebilir'' dedi.
Star


Geri Dön