İstanbullu'nun kullandığı ortalama konut kredisi 78 bin TL!

Enuygun.com üzerinde konut kredilerini karşılaştıran İstanbulluların ortalama kullandığı kredi miktarı 78 bin TL seviyesinde. İstanbul dışında ise bu rakam 67 bin TL’ye düşüyor

Enuygun.com ziyaretçileri günde yaklaşık 52 bin, ayda ise 1,5 milyondan fazla kredi incelemesi yapıyorlar. Bu incelemelerin üçte ikisini ihtiyaç kredileri, üçte birini ise konut kredileri oluşturuyor. İstanbul’da konut kredisi kullananlar ortalama 78 bin TL tutarında kredi kullanıyorlar. Bu rakam İstanbul dışında ortalama 67 bin TL seviyesinde gerçekleşiyor. Tüketici kredilerinde ise fark bu kadar çok değil: İstanbullular ortalama 11 bin 500 TL kredi ararken, İstanbul dışındakiler yaklaşık 10 bin TL kredi ihtiyacı duyuyorlar.


Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, her ay on binlerce kullanıcıyı bankalara yönlendirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Her gün 20 binden fazla kişi Enuygun.com üzerinde kredi incelemesi yapıyor. Bu kişiler günde yaklaşık 52 bin farklı kredi incelemesi gerçekleştiriyor. Aslında biz sitemiz üzerinde bir anlamda kredilerin de reklamını yapıyoruz. www.enuygun.com üzerinde onlarca farklı bankanın konut ve ihtiyaç kredilerini karşılaştırarak incelemek mümkün. Dileyen ziyaretçilerimizi bu bankaların internet sitelerindeki ilgili alana yönlendiriyoruz ve böylece bankalara kolayca online başvuru yapabiliyorlar.” 


www.enuygun.com adresinde servis veren Enuygun.com, Türkiye’de dört ayrı ana başlıkta servis karşılaştırması olanağı sunan ilk ve tek platformdur. Karşılaştırma işlemleri, tamamen online olarak ve Enuygun.com’un kolay kullanımlı önyüzü aracılığıyla yapılabilir. Kullanıcılar, karşılaştırma işleminin ardından tek bir tıklamayla ilgilendikleri hizmeti sağlayan anlaşmalı firmalara online başvuru yapabilir ya da detaylı bilgi talep edebilirler. Bugün itibariyle bankacılık, seyahat, sigorta ve telekom alanlarını kapsayan Enuygun.com’un hizmet yelpazesi önümüzdeki dönemde yeniliklerle genişleyecektir.



Ortalama konut kredisi 69,4 bin TL'ye ulaştı!
İstanbullu'nun kullandığı ortalama konut kredisi 78 bin TL!