29 / 04 / 2024

Moskova'da 14 rezidanslık proje yükseliyor!

Moskova'da 14 rezidanslık proje yükseliyor!

MR Group geliştiriciliğinde, ADM mimarlığı tarafından Moskova'da inşa edilen 14 rezidanslık projenin bu yıl tamamlanması planlanıyor. Proje, 41 bin 671 metrekare alan üzerinde konumlandı.



Moskova'da konumlanan MR Group geliştiriciliğinde, ADM mimarlığında 41.671 metrekarelik 14 rezidansı içeren kompleks projesi bu yıl tamamlanmak üzere ilerliyor. Çok işlevli bu rezidans kompleksi 5, 13 ve 16 katlık üç ayrı bloktan oluşuyor. Bunların tümü yer altında inşa edilen bir altyapı aracılığıyla birbirine bağlanıyor. Bu  bloklar bir avlu oluşturacak şekilde organize edilmişler. 5 katlı blokta daireler ve ilk iki kata yerleşecek şekilde ofisler bulunuyor. 13 katlı blokta yalnızca ofisler yer alıyor. İki farklı bölümden oluşan 16 katlı blok ise yalnızca dairelere ayrılacak. Yukarıda sözünü ettiğimiz gibi tüm blokları birleştiren bodrum iki katlı olacak ve 285 arabalık bir otoparkı, bakım odaları, araba yıkama ünitesi ve diğer teknik tesisleri barındıracak.


Projenin peyzaj mimarisinde de uygun aydınlatmalar yapılacak ve dinlenme-eğlenme tesisleri düzenlenecek. Ağaçlar, çalılar, çimenli kalanlar da proje kapsamında olacak elbette. Banklar gibi küçük mimari formlara da yer verilecek. Tüm bu alanlara ve bloklara engelli kişilerin rahatça erişimi için kolaylıklar da sağlanacak.



EQ Dergisi


Geri Dön