29 / 04 / 2024

Moskova'da ev kiraları ne kadar?

Moskova'da ev kiraları ne kadar?

Moskova’da kiralık lüks konutlara en fazla talep gösterilen semtler belirlendi. Listenin ilk sırasında Arbat yer alıyor. En fazla lüks ev kiralanan diğer yerler ise Lubyanko ve Kitay-Gorod metro istasyonları civarı oldu.



Moskova’da kiralık lüks konutlara en fazla talep gösterilen semtler belirlendi. Türk Rus'ta yer alan habere göre; listenin ilk sırasında Arbat yer alıyor. Savills şirketi tarafından hazırlanan verilere göre, başkentte bugün lüks kiralık ev sözleşmelerinin yüzde 22’si Kropotkinskaya metro istasyonu etrafında (Arbat semti) gerçekleştiriliyor.

Bu alanda kiraya verilen evlerin ortalama aylık kirası 426 bin ruble olarak belirlendi. Bu rakam 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 4,4 yükseldi. 

Moskova da ev kiraları ne kadar?

En fazla lüks ev kiralanan diğer yerler ise Lubyanko ve Kitay-Gorod metro istasyonları civarı oldu. (toplam sözleşmelerinin yüzde 11’i) Bu semtte lüks evlerin ortalama aylık kira tutarı 310 bin ruble olarak belirlendi. 
Üçüncü sırada yer alan Tverskaya’da (yüzde 10) ise ortalama aylık kira 315 bin ruble oldu.

Knight Frank şirketi tarafından hazırlanan verilere göre, 2021 yılının ilk yarısında Moskova’da lüks ev sektöründe imzalanan kiralık ev sözleşmeleri geçtiğimiz seneye göre 2 kat, 2019 yılına göre ise 1,5 kat arttı.

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

ABD'de asgari ücretle çalışanlar ev kiralarını karşılayamıyor!


Geri Dön