Ekonomi

Moskova'dan flaş hamle! İngiliz sterlini ile işlem yapılamayacak!

Moskova Borsası, döviz piyasasında İngiliz sterlini ile işlemlerin 3 Ekim’den itibaren durdurulacağını resmen duyurdu. Moskova Borsası tarafından (MOEX) yapılan yazılı açıklamada, döviz piyasasında sterlinle işlem yapmanın çeşitli tehlikeler ve zorluklar içerdiği kaydedildi

Moskova Borsası, döviz piyasasında İngiliz sterlini ile işlemlerin 3 Ekim’den itibaren durdurulacağını resmen açıkladı.

Moskova Borsası tarafından (MOEX) yapılan yazılı açıklamada, döviz piyasasında sterlinle işlem yapmanın çeşitli tehlikeler ve zorluklar içerdiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu gerekçelerden ötürü MOEX’in döviz piyasasında İngiliz sterlini ile işlemlerin 3 Ekim’den itibaren durdurulmasına karar verildiği bildirildi.

MOSKOVA BORSASI SERT ZEMİNE ÇAKILDI!

Moskova Borsası (MOEX) yüzde 10,61 değer kaybıyla 2.171 puana gerilerken, dolar bazlı RTS endeksi ise yüzde 10,3 kayıpla 1.139 puana düştü.

Dolar/ruble paritesinde ise kayda değer bir değişim gözlemlenmedi.

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerinde Rusya’ya bağlanmak için 23-27 Eylül tarihlerinde referandum yapılması için karar alındığı açıklanmıştı.

İŞ BANKASI VE DENİZ BANK RUS ÖDEME SİSTEMİ MİR'İN KULLANIMINI DURDURDU!

ABD'nin geçen hafta Rusya'ya yönelik yaptırımların kapsamını Rus ödeme sistemi Mir'i de içerecek şekilde genişletmesinin ardından İş Bankası ve Denizbank'ın sistemi kullanmayı bıraktığı bildirildi.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından geçen hafta uygulamaya konulan yeni yaptırımlar arasında Mir'i işleten Rusya'nın Ulusal Kartlı Ödeme Sistemi (NSPK) yer alıyor. Mir, Rusya'dan Türkiye'ye tatile gelen turistler tarafından sıklıkla tercih ediliyordu.

Pazartesi günü hisseleri %10 değer kaybeden İş Bankası, Mir'e ödeme yapmayı bıraktığını ve ABD Hazine Bakanlığı'nın yeni yaptırımlarını değerlendirdiğini açıkladı.

Denizbank, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Şu anda Mir ile hizmeti veremiyoruz" dedi ve bankanın uluslararası yaptırım düzenlemelerine uygun hareket ettiğini duyurdu.

Geçen ay ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye Sanayici ve Girişimciler Derneği'ne (TÜSİAD) bir mektup göndererek, Rusya'ya karşı yaptırımlar kapsamında iş ilişkilerini kesmediği takdirde yaptırımlarla karşılaşabileceği uyarısında bulundu.

Reuters'ten gelen haberde, iki bankanın Mir sistemini ayrı açıklamalarla durdurmasının, Türkiye'nin içinde bulunduğu bir dönemde, önümüzdeki yıllarda Batı ile Rusya arasındaki finansal ateşe yakalanmamak için gösterdikleri çabayı yansıttığı belirtildi. Türkiye, dengeli bir dış politika izlemeye çalışıyor.

Altın 24 saat sonra bu kadar olacak! Analistler teker teker açıkladı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

Doların 3 ay sonra göreceği rakam! Analistler açıkladı: Fırtına çok yakın! 
Emekli promosyonu alamayanlara müjde! İş bankası şimdi açıkladı! Başvuran herkese anında alıyor!