27 / 04 / 2024

Moskova'nın en pahalı dairesi görenleri hayrete düşürdü! Kirası 14 milyon ruble!

Moskova'nın en pahalı dairesi görenleri hayrete düşürdü! Kirası 14 milyon ruble!

Rusya Moskova'da Şubat ayı itibarıyla en pahalı dairenin kirası 14 milyon ruble olarak açıklandı. İşte Moskova'daki en pahalı 3 kiralık daire...



Rusya Moskova'da bu yılın Şubat ayı itibarıyla en pahalı konutunun kirası 14 milyon ruble, yani 147 bin dolar şeklinde açıklandı. Resmi olarak açıklanan Intermark verilerini haberleştiren RBC gazetesi pahalı segmentte ilk defa bu kadar az kiralık konut bulunduğunu belirtti. Paylaşılan detaylara göre son bir ayda talepteki artışlar yüzde 13 şeklinde hesaplandı.
 
İşte Moskova'daki en pahalı 3 kiralık daire...
 
Hamovniki, Kooperativnaya Sokağı'nda yer alan 530 metrekarelik townhouse için istenen aylık kira bedeli 13 milyon 800 ruble olarak açıklanırken, 2. sırada yine Hamovniki semtindeki Usaçyova Sokağı'nda yer alan 375 metreliarek kulüp evi dairesi yer aldı. Söz konusu daire için istenen aylık kira bedeli 2,5 milyon ruble olarak açıklandı.

Moskova nın en pahalı dairesi görenleri hayrete düşürdü! Kirası 14 milyon ruble!

Şehirdeki en pahalı 3. konut da kentin gözde sokağı Preçistenka'da. 700 metrekarelik çatı katı için 2,3 milyon ruble kira talep ediliyor.  

İNŞAATIN BAŞKENTİ 

Paylaşılan detaylara göre Rusya'da inşaatçıların elde etmiş olduğu her 10 ruble kazancın 6'sının Moskova'da olduğu kaydedildi. Konu ile ilgili olarak açıklanan resmi rakamlara göre Goroda Rossii forumu, başkentteki inşaatçıların 2022'de 1 trilyon 147 milyar ruble (13 milyar dolar) vergi öncesi gelir elde ettiğini duyurmuştu.
 
Açıklanan rakamlara göre Moskova'yı 374 milyar rubleyle St. Petersburg ve 363 milyar rubleyle Moskova Vilayeti takip ederken öne çıkan diğer bölgeler Leningrad Vilayeti, Krasnodar, Yekaterinburg ve Novosibirsk şeklinde açıklandı.
 
Türkrus'un aktardığı habere göre resmi olarak açıklanmış veriler 2022 yılında tüm Rusya'da 45 milyon metrekare konut inşa edildiğini ortaya çıkardığı. Söz konusu bu inşaatların 6 milyon metrekarelik kısmı Moskova'da. Moskova şehri ve Moskova vilayeti Rusya'daki tüm yeni konutların yüzde 24'lük kısmına da ev sahipliği yapıyor.
 
Ayrıca yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Moskova ve yeni Moskova'da yeni konut fiyatları 7-8 milyon rubleden başlıyor. (80 bin dolar).

 

Tarım Kredi'de 24 Şubat-1 Mart 2024 aktüel kataloğu yayımlandı! Tarım Kredi'de seçili ürün ve markalarda indirim!

En ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

22 ve 24 ayar gram altın almak isteyenler hemen baksın! Ucuza altın aldım diye sevinmeyin! O altınlar alarm veriyor


Geri Dön