Kent Haberleri

Motorine Cuma günü yeni zam geliyor! Akaryakıtta sular durulmuyor: İşte benzin, motorin, LPG fiyat listesi 26 Eylül 2024

Orta Doğu'da savaşın büyümesi, ABD'de ham petrol stoklarının azalması akaryakıtta yeni zammın habercisi oldu. Motorine Cuma günü yeni zam geliyor. Yeni fiyatlar ne kadar olacak? İşte benzin, motorin, LPG fiyat listesi 26 Eylül 2024...

26 Eylül 2024 güncel akaryakıt fiyatları milyonlarca sürücünün gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde benzinin litresine gelen zammın ardından araç sahipleri akaryakıtta indirim haberi beklemeye başladı. 

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının ilave edilmesiyle bulunan KDV hariç Rafineri satış fiyatı ile hesaplanıyor. Ayrıca, benzin ve motorin fiyatları, döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilikten de etkileniyor. Türkiye'de perakende satış fiyatları rekabet koşulları dikkate alınarak belirleniyor. 

Betrolde ve dolarda yaşanan yükselişler akaryakıta zam gelmesine neden olurken, vergi zamları da fiyatları tırmandırıyor.

MOTORİNE ZAM GELİYOR

Brent petrol fiyatlarında dalgalanmayla, benzin, motorin ve LPG fiyatlarında da sık sık değişimler yaşanıyor. Orta Doğu'da savaşın büyümesi, ABD'de ham petrol stoklarının azalması akaryakıtta yeni zammın habercisi oldu. Aktarılan son dakika bilgisine göre; motorine cuma gününden itibaren geçerli olacak şekilde yeni zam geliyor. 

Foreks Haber'in sektör yetkililerine dayandırdığı haberine göre; motorinin litre fiyatına Cuma günü itibarıya 90 kuruş zam yapılacak. 

Şu an İstanbul'da motorinin ortalama litre fiyatı 42 lira 72 kuruş seviyesinde seyrediyor. Benzin ve LPG'de ise yeni fiyat artışı beklenmiyor.

Zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık stanbul'da 42,64 TL, Ankara'da 43,09 TL, İzmir'de 43,62 TL seviyesine çıkacak. 

SON DAKİKA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 26 EYLÜL 2024 

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 42,47 Türk Lirası

Motorin litre fiyatı: 41,43 Türk Lirası

LPG litre fiyatı: 22.94 Türk Lirası

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI 26 EYLÜL 

Benzin fiyatı: 42,36 Türk Lirası

Motorin litre fiyatı: 41,36 Türk Lirası

LPG litre fiyatı: 22.39 Türk Lirası

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI 26 EYLÜL 

Benzin litre fiyatı: 42,88 Türk Lirası

Motorin litre fiyatı: 41,89 Türk Lirası

LPG litre fiyatı: 22.94 Türk Lirası

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI 26 EYLÜL 

Benzin litre fiyatı: 43,34 Türk Lirası

Motorin litre fiyatı: 42,41 Türk Lirası

LPG litre fiyatı: 22.64 Türk Lirası

5 milyon TL'ye kadar olan evlerde arz az, talep çok: Konut fiyatlarında dibe yaklaştık!

'Bodrum katlar bir nevi çelik yelektir' diyen inşaat mühendisinden binalara bodrum kat gelmeli önerisi!

Mert Başaran ev sahiplerini uyarıyor! Evinizi sakın satmayın! Oyuna gelmeyin...