27 / 09 / 2024

'Bodrum katlar bir nevi çelik yelektir' diyen inşaat mühendisinden binalara bodrum kat gelmeli önerisi!

'Bodrum katlar bir nevi çelik yelektir' diyen inşaat mühendisinden binalara bodrum kat gelmeli önerisi!

18,5 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'Binalarda bodrum kat zorunluluğu gelmeli' önerisini sundu. İşte İnşaat Doktoru’nun o paylaşımı…




6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 şehirde büyük yıkıma neden olan ve 53 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Türkiye de adeta beşik gibi sallanmaya başladı. 

Pek çok kişi oturduğu evin depreme dayanıklı olup olmadığı ile ilgili araştırmalar yaparken, uzmanlar bodrum katlarının olmadığı binaların depremde yıkılma riskinin daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Teknik kurallara uygun olarak binaların temelinin bodrum katı vasıtasıyla ne kadar toprağın altına inebilirse o kadar dayanıklı olacağı belirtilirken, 18,5 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi X hesabı https://twitter.com/insaatdr   üzerinden yaptığı paylaşımda binalarda bodrum kat zorunluluğu gelmeli önerisin


İnşaat Doktoru’nun paylaşımı şu şekilde:

Toprak tabakasında derine inildikçe sıkışmadan ötürü daha sert malzeme ile karşılaşılır. 

Temel imalatında sağlam zemine doğru derin kazı yapılması bundan dolayı iyidir.

Aynı zamanda rijit perdelerle çevrili bir bodrum kat binanın deprem karşısında çok derin bir temeli var gibi davranmasını sağlayacaktır.

Bodrum katlar bina için her zaman avantajdır, bir nevi çelik yelektir. Uygun olan her bölgede 2-6 kat arasında yapılacak binalara da bodrum kat şartı gelmeli ve bu alanlar emsale sokulmamalıdır.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Mert Başaran ev sahiplerini uyarıyor! Evinizi sakın satmayın! Oyuna gelmeyin...

Deprem konutlarında maliyet düşürmek için alternatif zemin iyileştirme yöntemleri tercih ediliyor iddiası!

Belediyelerden Çeşme ve bir ilçede daha arsa fırsatı! 


Geri Dön