29 / 04 / 2024

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde son ödeme günü yaklaşıyor...

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde son ödeme günü yaklaşıyor...

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi ilk taksiti Ocak ayında gerçekleştirilmektedir. Buna göre, araç sahiplerinin son tarihe dek ödemeleri tamamlamaları gerekiyor.



2024 senesi motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri için son tarih 31 Ocak 2024. Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV'de gecikme faizi olmaması için ilk taksit ödemelerinin bu tarihe kadar yapılması gerekmektedir. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılacak.

2024 senesine ait motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksit ödeme dönemi 1 Ocak 2024'te başlamıştı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ödeme süreci bu ay sonunda tamamlanacağı kaydedildi. 

MTV, senede iki defa ödeniyor. Bu ödemeler Ocak ve temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksite bölünüyor. Bu seneye  ait olan MTV'nin ilk taksit ödeme dönemi için son haftaya girildiği kaydedildi. Motorlu taşıtlar vergisini  vergi dairelerine,  PTT ve banka şubelerinden tahsil edilebiliyorlar. Buna göre, internet siteleri ya da mobil uygulamalardan da ödeme yapmak mümkün olabiliyor. Ödemesini 31 Ocak 2024 tarihine kadar yapmayanlar için gecikme faizi uygulanacağı belirtildi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi nde son ödeme günü yaklaşıyor...

MTV NE DEMEK?

Motorlu taşıtlar vergisi demek motorlu tüm araçların trafik sicil kayıtları başlaması ile beraber Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit ile ödenmektedir. MTV borcunu Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Bireysel ve Kurumsal İnternet Şubesi üzerinden yada hemen öde butonu ile sorgulama yapabilir ve  ödemeler anında yapılabilir.

MTV'Yİ KİMLER ÖDER?

Araç sahiplerinin senede iki defa ödemek zorunda olduğu bir vergi türü olan MTV, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında bulunulan ilin vergi dairesi veya anlaşmalı bankaları tarafından tahsil ediliyor. Motorlu taşıtlar vergisi, tüm araç sahiplerinin yükümlü olduğu bir vergidir.

MTV KAÇ AYDA BİR ÖDENİR?

Diğer araç tiplerine ait ödeme bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Yapılacak olan bu ödemeler yılda iki defa iki eşit taksit ile ödeniyor. Ödenecek olan ilk taksitin ocak ayı içerisinde, ikincisinin ise temmuz ayı içerisinde ödenmesinin yapılması lazımdır.

Araç sahiplerine şok haber: İkinci ek MTV mi geliyor?

2024 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tarifesi Resmi Gazete'de!

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün


Geri Dön