21 / 05 / 2024

MTA, ürküten son verileri yayımladı! Tam 45 il fay üzerine oturuyor!

MTA, ürküten son verileri yayımladı! Tam 45 il fay üzerine oturuyor!

Türkiye, yeniden bir deprem felaketi yaşayacak mı, sorusuna uzmanlar çeşitli şekillerde yanıtlar verirken, bu kez de MTA, fay hattı üzerindeki il ve ilçeleri ilçeleri gösteren bir harita yayımladı. İşte son verilerle fay üzerinde oturan iller!..



HANGİ İLLER FAY ÜZERİNDE?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından gözler yenilenmiş diri fay hatlarının yerlerini gösteren bir harita yayımlayan MTA’ya çevrildi.

MTA tarafından web sitesinde yayımlanan, ‘Türkiye Diri Fay Haritası’da Türkiye genelinde de 5.5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay bulunmakta.

Diğer taraftan ülke genelinde doğrudan diri fay üzerine oturan, 45 il ile 110 ilçe bulunuyor.

Söz konusu bu faylar üstünde bulunan iller ise İzmir, Maraş başta olmak üzere, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Maraş, Manisa, Muğla, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya ve Tokat olarak sıralanmakta.

 MTA, ürküten son verileri yayımladı! Tam 45 il fay üzerine oturuyor!

110 İLÇE DE FAY ÜZERİNDE!

Diğer taraftan MTA tarafından yayımlanan söz konusu haritada, sıralanan bu illerin yanı sıra 110 ilçenin de fay üzerinde olduğu görülüyor.


Geri Dön