10 / 05 / 2024

Muammer Yıldız: Tarihi okullar satılmayacak

Muammer Yıldız: Tarihi okullar satılmayacak

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, tarihi nitelikteki okulların arazilerinin satışının söz konusu olmadığını açıkladı



Bu konuyla ilgili çıkan haberler üzerine bir açıklama yapan Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce tarihi niteliği olan ve öğrencisi bulunmayan okulların satışı ile ilgili bir çalışma başlattığını anımsatarak şöyle konuştu:

'DOĞRU BULMUYORUZ'

"Biz bu satış kavramını açıkçası çok doğru bulmuyoruz. Çünkü bunların satışı ile ilgili değil, bu kamu kaynaklarının daha verimli, daha rasyonel kullanılması ve değerlendirilmesine ilişkin bir planlama var. Konu bunun sonucunda gündeme geldi."

22 okulun satılacağı iddialarının gerçek dışı olduğunu dile getiren Muammer Yıldız, şöyle devam etti:

"Tarihi nitelikteki okullarımızın satışları asla söz konusu değildir. Bu, salt bir satış gibi, yani kamuya bir bütçe sağlamak gibi algılanırsa çok yanlış olur. Bizim için bunların rakamsal değerinin bir karşılığı  yoktur. Biz zaten onunla ilgilenmiyoruz. 160'a yakın tarihi eser niteliği olan okulumuz var. Bunların bir kısmı yıkılıyor veya kullanılmıyor. Biz bunları yeniden onarıp, restorasyonlarını yaptırıp hayatiyetlerini kazandırıyoruz. Okulsa okul, öğretmeneviyse öğretmenevi veya özel sektöre yap-işlet-devret modeliyle bir uygulama olabilir, ama satışları söz konusu değildir."
HaberTürk

 


Geri Dön