30 / 04 / 2024

Mübariz Mansimov Rose Bar'ı Türkiye'de açacak!

Mübariz Mansimov Rose Bar'ı Türkiye'de açacak!

Mübariz Mansimov, New York'un ünlü mekanı Rose Bar'ı da Türkiye'ye getirecek



Dünya jet set'inin ünlü isimleri Briatore ve Cipriani'yi, otelinde restoran açmaya ikna eden Mübariz Mansimov, New York'un ünlü mekanı Rose Bar'ı da Türkiye'ye getiriyor.

Levent'te 2010 baharında açılacak ‘7 yıldızlı' Edition Hotel'in sahibi Mübariz Mansimov, CADDE'ye konuştu. Palmali Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mansimov, yurtdışında olduğu için sorularımızı telefonda yanıtladı.

Edition Hotel'le ilgili hedefleriniz nelerdir?
Yeni bir marka getiriyorum İstanbul'a. En iyisini yapmak istiyorum. Palmali Grup, Rusya ve Azerbaycan'da da altı-yedi yıldır turizm faaliyeti gösteriyor zaten.

Türkiye'de başka projeleriniz olacak mı?
Kesinlikle. Şu anda Bodrum Yalıkavak'ta Palmalife Bodrum Resort SPA'yı açtık. Otelde New York'u büyüleyen İtalyan restoranı ‘Da Silvano' hizmet veriyor. Ayrıca Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yönetimindeki Wellness & Spa merkezi faaliyet gösteriyor. İkisi de önemli markalar.

Neden Briatore ve Giuseppe Cipriani'yi seçtiniz?
İkisi de arkadaşım. Bu iki büyük markayı Türkiye'ye getirmemizin nedeni İstanbul'un cazibesini artırmak. Marriot Edition, ESPA, Flavio Briatore ve Giuseppe Cipriani'yi bugüne kadar kimse bir araya getiremedi. İlk başaran biz olduk ve bundan çok memnunum. Çünkü İstanbul‘u çok seviyorum. Edition Hotel'i İstanbul'da açmaktan mutluluk duyuyorum. Billionaire Club'ın şehre farklı bir renk ve heyecan katacağına inanıyorum.

Onların yurtdışındaki mekanlarına gider miydiniz? Nasıl tanıştınız?
Cipriani'nin, New York'taki ve başka ülkelerdeki restoranlarında yedi - sekiz defa yemek yedim. Bu mutfağı seviyorum. Cipriani yakın arkadaşımdır. Briatore ile yeni tanıştık. Gece hayatım olmadığı için onun mekanlarında hiç bulunmadım.

Edition Hotel'de yurtdışındaki konseptlerini mi uygulayacaklar? Türkiye'ye ve İstanbul'a özel çalışmaları olacak mı?
İstanbul'daki mekanlar, yurt dışındaki konseptin bir parçası olacak. Ve İstanbul'da çok daha iyisinin yapılacağına eminim.

New York'un ünlü restoranı Rose Bar'ı da Türkiye'ye getireceğinizi duyduk. Doğru mu?
Evet gelecek. Ama başka bilgi vermek istemiyorum.

Başka sürprizleriniz var mı?
Biz sürpriz yapmıyoruz, çalışıyoruz. Gerekirse daha iyi markaları İstanbul'a getireceğız. Bizim otel, İstanbul'un en lüks oteli olacak.

“MÖNÜSÜ ZENGİN DEĞİL”
İş adamı ve gurme Sarp Evliyagil, Cipriani'nin İstanbul için büyük yenilik olacağını düşünüyor: “90'lı yıllarda Paper Moon ‘görme ve görünme yeri'ydi, 2010'larda Cipriani bu boşluğu doldurur. İyi makarnaları, dört beş et yemeği var. Paper Moon'la karşılaştırılacak kadar zengin bir menü değil. Yine de her restoranında gelenek olan ve daha kapıda verilen Bellini'den tatmadan geçilmez.”

“Onu garson sandım”
Evliyagil'in, Cipriani'lerin ikinci kuşağı Arrigo'yla tanışma hikayesi ilginç: “Venedik'te bienal zamanıydı, kent çok kalabalıktı. Tüm sanat tayfası orada. Cipriani'de yer bulmak neredeyse imkansız. O sırada şef garson sandığım bir adama yaklaşarak bize bir masa ayarlamasını istedim. Kibar ve zarif bir şekilde bize üst kattaki en iyi masayı vereceğini söyledi.
O karmaşada garsonu bir daha göremem diye, adını almayı ihmal etmedim. Bana gülümseyerek, “Arrigo” dedi. Arrigo Cipriani! Yani Cipriani Restoranlar zincirinin ikinci kuşak sahibi tam karşımdaydı. Bizimle masada birkaç dakika oturdu, sohbet etti. Gerçekten çok mütevazı biriydi.”

‘BUTİK OTEL'İN MUCİDİ
The Rose Bar, New York'taki Gramercy Hotel'de hizmet veriyor. Kahverengi, pembe tonlardaki mekanın daimi müşterileri, zenginler ve ünlüler. Bir kokteylin 19 dolara (28 TL) satıldığı mekan, Bob Dylan, Madonna, David Bowie, Matt Dillon'ın uğrak yeri. Ian Schrager'in sahibi olduğu barın tasarımı Julian Schnabel'e ait. New York'taki efsanevi gece kulübü Studio 54'ün yaratıcısı olan Schrager, Hudson ve Gramercy Park projeleriyle turizm sektörünü ‘butik otel' konseptiyle tanıştırdı.  Marriot International ile birlikte ‘Edition' serisine imza atan Schrager, diğer ortakları Mansimov'un Levent'teki otelini de tasarladı.
Lube Ayar/Milliyet Cadde


Geri Dön