28 / 04 / 2024

Mudanya Belediyesi'nin kaçak inşaatı mühürlendi!

Mudanya Belediyesi'nin kaçak inşaatı mühürlendi!

Bursa Mudanya Belediyesi ekipleri tarafından kaçak olarak inşa edildiği tespit edilen bina mühürlendi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı Eğitim Mahallesi'ndeki park alanına Mudanya Belediyesi tarafından inşa edilen yaklaşık 200 metrekare taban alanlı inşaatın ruhsatsız olduğu ve kamunun istifade etmesi gereken park alanlarında bulunan yapılaşma koşullarını ortaya çıkan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında yapı sınırlarının fazlasıyla aşılıp mevzuata aykırı şekilde yapıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; vatandaşların yaptığı şikayetleri inceleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, inşaatın ruhsatsız olduğunu ve kamuya ait park alanında, yani kamusal alanda olduğunu inceledi. Durum üzerine inşaat, mühürlendi.

Kaçak inşaatlara asla müsade etmeyeceklerini ifade edilen açıklamada "İmar Kanunu'nun 21. maddesine istinaden bütün yapıların yapı ruhsatı alma zorunluluğu bulunmakla birlikte, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 56. maddesinin 2. fıkrasında da belirtildiği üzere, kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak veya yaptırılacak yapılar, yapı ruhsatı alınarak inşa edilebilmektedir. Bu şartları taşımadığı için Mudanya Belediyesi, mevzuata aykırı bir şekilde kaçak olarak inşa ettirdiği bu yapıya ruhsat da düzenleyememiştir." ifadeleri kullanıldı.


Geri Dön