28 / 04 / 2024

Muğla Ortaca 'daki hortum nedeniyle oteller tahliye ediliyor!

Muğla Ortaca 'daki hortum nedeniyle oteller tahliye ediliyor!

Muğla 'nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme köyünde yaşanan hortumda büyük zarar gören otellerde tahliye çalışmalarına başlanıldığı belirtildi. Tahliyenin tamamlanmasının ardından otelin tadilata alınacağı ifade edildi.




Ortaca'nın dünyaca ünlü turizm tesislerini barındıran Sarıgerme köyünde, 3 dakika devam eden ve büyük maddi hasara yol açan hortumun yol açtığı yaraların sarılması için çalışmalara başlandı. Hortumda binlerce çam ve okaliptüs ağacı, köklerin ve dallarından koptu. Bölgedeki bazı otellerin ise çatıları uçtu. Sadece bir otelde 6 milyon TL’nin üzerinde maddi hasar meydana geldiği öğrenilirken, yılın 12 ayı açık olan ve faaliyet veremez hale gelen otelde bulunan turistlerin tahliye edilmesine başlandı. Tahliyenin tamamlanmasının ardından otelin tadilata alınacağı ifade edildi.


SARÇED Başkanı Cengiz İlhan yaptığı açıklamada; sahil ve piknik yerinin tamamen hortumda yıkıldığını söyledi. Sadece sahil şeridindeki zararın en az 100 bin TL olduğunu belirten İlhan, “Bölgedeki zarar çok büyük. SARÇED olarak yıkılan sahil ve piknik yerini önümüzdeki yıla yetiştirebilmek için çalışmalara hemen başlayacağız” dedi.



Yeni Asır



Geri Dön